ABBA the Music
ABBA the Music Foto: Aangeleverd

Openluchttheater Tolhekke start met ABBA, the feelgood show van het jaar

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK – Donderdag 30 juni is het dan zover, dan start Openluchttheater Tolhekke in Basse. Drie weken lang kun je genieten van concerten en voorstellingen van artiesten van landelijke statuur in zomerse sferen.

ABBA the Music
Op donderdag 30 juni kun je genieten van de beste songs van de Zweedse superband ABBA. ABBA the Music bestaat uit een tienkoppige band, waaronder 6 topvocalisten: 4 dames en 2 heren. Zij zijn géén tributeband en géén musical, maar brengen precies datgene waar het om gaat: The Music! Met groots showpodium, visuals en veel licht!

Tribute to the Cats Band
Tribute to the Cats Band is te zien op vrijdag 1 juli. In 2002 werd in Volendam een muzikaal eerbetoon gebracht aan The Cats, in de jaren ’60 de grondleggers van wat later als de ‘palingsound’ werd aangeduid. Het bleef niet bij dit eenmalige optreden, want de wijze waarop de Tribute To The Cats Band de hits van hun legendarische dorpsgenoten nieuw leven had ingeblazen, vroeg om een vervolg. Inmiddels zijn we 20 jaar en meer dan 700 concerten verder.
‘Lea’, ‘Why’, ‘Marian’, ‘Times were when’ en niet te vergeten de wereldhit ‘One way wind’ zorgen wekelijks in het land voor een feest der herkenning.

Anneke van Giersbergen
Zaterdag 2 juli kun je genieten van een exclusief optreden van Anneke van Giersbergen met haar band. De veelzijdige Brabantse zangeres Anneke van Giersbergen werd internationaal bekend als frontvrouw van rockband The Gathering. Ze heeft daarnaast sinds jaar en dag ook succes als soloartiest. In het najaar van 2021 deed Anneke mee aan het populaire televisieprogramma ‘Beste Zangers’, waarin ze veel indruk maakte. De nieuwe setlist zit barstensvol klassiekers, enkele hoogtepunten uit haar Beste Zangers-avontuur en de mooiste songs van haar album The Darkest Skies Are The Brightest.

Ernst & Bobbie
De grootste en populairste kinderhelden van Nederland, Ernst & Bobbie, komen dit seizoen terug met een nieuwe meedoe- en meezingvoorstelling voor het hele gezin en wel op zondag 3 juli. Ernst & Bobbie doen mee aan een wedstrijd met als hoofdprijs: een droomvakantie. Wonder boven wonder winnen ze deze wedstrijd, maar aan uitrusten op vakantie komen ze helaas niet toe. Alles gaat namelijk mis en via een tropisch strand komt het duo terecht in Amerika. Zullen ze dit avontuur toch tot een goed einde kunnen brengen?

Zomerzangavond onder leiding van Harold Kooij
Dinsdag 5 juli kun je heerlijk meezingen met pianist Hendrik van Veen en organist Ronald Knol. Koorzang en samenzang uit volle borst! Met instrumentale intermezzo’s waaronder improvisatie op verzoeken uit het publiek op twee concertvleugels. Een battle tussen Harold Kooij & Hendrik van Veen. En natuurlijk een gezellige pauze met koffie en thee. 

Reserveer nu je tickets via www.openluchttheatertolhekke.nl of bel naar 0521- 514004 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur).

 

Anneke van Giersbergen
Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 7 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 9 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 16 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54