Second Guessing
Second Guessing Foto: Aangeleverd

Screamo & Post-Metal in de Buze

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Zaterdag 14 januari staat de Buze in het teken van noise grunge screamo en post-metal. De bands Second Guessing en Torrential treden op.

Second Guessing is een Utrechtse screamoband in de post-hardcorehoek die eveneens inspiratie put uit black metal. De band, opgericht in 2013, maakt luide, snelle en emotionele screamo/post-hardcore nummers die in de Nederlandse taal worden geschreeuwd. Ze brachten onlangs een 7 inch genaamd ‘Zonder’ uit. De opnamen hiervan waren al eerder gemaakt en opgenomen maar de band besloot te wachten met het uitbrengen van de plaat vanwege de coronapandemie.

Torrential

Torrential dendert sinds 2017 met één EP op zak door binnen- en buitenland. Van kraakpand tot kernpodia. Post-hardcore van eigen bodem, althans dat was het... Na een tour in Duitsland en Tsjechië volgden enkele wisselingen in de bezetting hetgeen resulteerde in een drieman formatie bestaand uit zanger/gitarist Michiel Mozer, Bas Modderman op basgitaar en drummer Cristiaan Visser uit Wolvega. Laatst genoemde kennen we nog goed als de drummer van Taste of Insanity en wat minder harde bands als The Given Horse en Diss Nie Okay.

De, door corona, opgelegde jaren van stilte zorgde voor een interessante wending. De band wilde meer! Eisten meer, van hunzelf wat voor een artistieke uitdaging zorgde. De tijd werd goed besteed aan het ontdekken en schrijven, een groeispurt met urgentie volgde wat in 2022 resulteerde in een proces van opnames. De band is anders dan voorheen; rauwer dan destijds en energieker dan ooit! Eind dit jaar volgt een eerste release wat een start zal zijn van een nieuw begin.

De online kaartverkoop is inmiddels begonnen via Buze.nl. Kaarten kosten in de voorverkoop € 7,50 en aan de deur € 10. De Buze gaat om 20.30 open en het concert begint om 21.30 uur.

Torrential
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00