Magnetic Spacemen
Magnetic Spacemen Foto: Aangeleverd

Magnetic Spacemen op herhaling naar de Buze

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Magnetic Spacemen komt op zaterdag 4 februari opnieuw naar Poppodium de Buze. In het voorprogramma staat The Ballet Bombs. 

Een onvervalste mix van gruizige garagerock, surfy postpunk en 60’s beat, verpakt in catchy songs en een strak-van-de-energie-staande show vol met onvoorspelbare gekte. Magnetic Spacemen brengt hét feest om je na lange tijd weer eens goed aan over te geven en je flink doet verlangen naar een volle beukende pit.

Sam Pols

De band speelde, sinds de oprichting in 2014, meerdere malen in de Buze. Frontman Sam Pols, oorspronkelijk uit Steenwijk, liep er al rond toen hij een kleuter was. Inmiddels is Sam een volwassen man geworden die met zijn band een reeks optredens achter de rug heeft waar menig artiest van droomt. Grote poppodia zoals Paradiso Amsterdam, Hedon Zwolle, Vera Groningen en 013 in Tilburg staan al geruime tijd afgevinkt in de wensenlijst en de band heeft al op menig groot festival, zoals bijvoorbeeld de Zwarte Cross en Dauwpop gespeeld. De mannen waren vorig jaar nog live te horen op radio 3FM.

Magnetic Spacemen heeft reeds twee EP’s en twee albums afgeleverd. Ondanks enkele wisselingen in de bezetting weet de band uitstekend stand te houden. Iets waar Steenwijkerland best trots op mag zijn. Immers een band, met eigen muziek, in de benen houden is tegenwoordig een behoorlijke prestatie. In november kon het optreden van de band helaas niet doorgaan maar op zaterdag 4 februari komen ze dat helemaal goed maken.

Voorprogramma

In het voorprogramma staat The Ballet Bombs. Een Glam/Stoner-Garage trio uit Eindhoven. Vrijgevochten, afwisselend, dansbaar en heavy. Flink door dreunende gitaren met een dikke fuzzsound. Het gas gaat erop en wordt niet meer losgelaten. Luister en geniet van pure Stonerrock op basis van driestemmige zang, bergen scheur, reverb en echo achter een gigantische muur van geluid.

De deuren van de Buze gaan om 21.00 uur open. Kaarten à € 7,50 in de voorverkoop via www.buze.nl. ‘s Avonds aan de deur €10. 

Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland 17 mei, 08:00
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur 17 mei, 08:00
Afbeelding
Noodopvang asielzoekers in Vledder verlengd Westerveld 16 mei, 21:31