De Zeeklank
De Zeeklank Foto: Aangeleverd

De Zeeklank bestaat honderd jaar en viert dat met een jubileumconcert op 25 februari in de Grote Kerk in Vollenhove

· leestijd 1 minuut Cultuur

VOLLENHOVE - Christelijk Gemengd Koord De Zeeklank bestaat honderd jaar. Dat zal feestelijk worden gevierd met een jubileumconcert onder leiding van dirigent Johan Bredewout op zaterdag 25 februari 2023 in de Grote Kerk te Vollenhove.

Honderd jaar geleden, in de winter van 1923, vond er een vergadering plaats van oud-leerlingen van de ‘School met den Bijbel’, waar werd gesproken over de mogelijkheid om een koor op te richten. Op 12 februari 1923 was de oprichting van het Christelijk Gemengd Koor De Zeeklank een feit. De eerste voorzitter en tevens dirigent was Piet Jouwsma, het toenmalige ‘hoofd der school’. Het koor telde bij aanvang 43 leden.

Veelzijdig repertoire

Nu honderd jaar later wordt nog steeds enthousiast gezongen onder de bezielende leiding van Johan Bredewout, die in 1984 als dirigent het koor kwam versterken. Het repertoire is veelzijdig. Het accent ligt op geestelijke muziek, maar bestaat ook uit klassieke stukken, vaderlandse liederen en andere bekende en minder bekende liederen. Favoriet zijn de oratoria gecomponeerd door Johan Bredewout met teksten van Hans de Ruiter zoals: ‘De Schepping’, ‘Ruth’, ‘Van Liefde Ongekend’ en ‘Exodus’.

Optredens

Naast het organiseren van eigen concerten en het verzorgen van zangavonden in verzorgingstehuizen wordt met regelmaat medewerking verleend aan kerkdiensten, concerten en zangdiensten in de wijde omgeving. Het koor bestaat nu uit 61 leden, afkomstig niet alleen uit Vollenhove, maar vanuit de hele regio. De koorrepetities kenmerken zich door een gezellige en ontspannen sfeer. Er zijn veel trouwe leden die al meer dan 40 jaar of langer lid zijn en nog met evenveel enthousiasme zingen. Voor meer informatie: zie de website www.zeeklank.nl.

Uit de rijke zanggeschiedenis van het koor is een gevarieerd programma samengesteld voor dit jubileumconcert. Medewerking wordt verleend door: Harm Hoeve (orgel), André van Vliet (vleugel), Arjan en Edith Post (trompet), Marjolein de Wit (fluit), Yta van der Zwaag (hobo) en Mark Wester (slagwerk).

Aanvang 19.30 uur, kerk open om 19.00 uur. Kaarten bij de ingang € 12,50 en in de voorverkoop € 10,00 bij Groenteboer Simon Dragt, Voorpoort 2, Vollenhove of bij Mieke Zandbergen via info@zeeklank.nl of telefoon: 06 51918108. Van harte uitgenodigd om dit 100-jarig jubileum met De Zeeklank mee te vieren! 

Joost Klein tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestvial
Joost Klein treedt op bij Dicky Woodstock Popfestival Cultuur 15 mei, 15:57
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 15 mei, 15:37
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 15 mei, 15:00