De Woldklank
De Woldklank Foto: Alke Kroon

Chr. Brassband ‘De Woldklank’ bestaat 100 jaar en viert dat met een jubileumconcert

Cultuur

STEENWIJKERWOLD - Vanaf nu heeft Steenwijkerwold er een eeuwling bij. De Woldklank bestaat dit jaar namelijk 100 jaar. Op zaterdag 15 april viert de muziekvereniging dat met een jubileumconcert.

Het is 1923 als vanuit het net opgerichte koor ‘Halleluja’ twee leden het initiatief neemt om ook een muziekkorps op te richten. Een inzameling onder de dorpsgenoten levert voldoende geld op om instrumenten aan te schaffen. Met maar liefst 21 leden begint hier de 100-jarige geschiedenis van De Woldklank.

Honderd jaar lang zo’n vereniging in stand houden is een geweldige prestatie van de mensen die in het verleden lid zijn geweest en de vereniging hebben geleid. Want in de afgelopen eeuw heeft De Woldklank veel maatschappelijke bewegingen doorstaan, waarvan de meest recente natuurlijk de coronacrisis is. Maar ondanks alle ontwikkelingen blijven bestuur, leden en dirigent hun uiterste best doen om te vereniging goed te laten draaien, zowel muzikaal als organisatorisch.

Het belangrijkste doel is het beoefenen van de muziek in de breedste zin van het woord. Dit op een ontspannen manier en in een goede sfeer; iets wat heel kenmerkend is voor De Woldklank. Itdere woensdagavond komen de leden bij elkaar in Hoogthij en maken er, onder leiding van onze dirigent Ellis Nijdam, een mooie muzikale maar bovenal ook een gezellige avond van.

Jubileumconcert

De Woldklank is nu bezig met de voorbereidingen voor haar jubileumconcert. Dit concert is op zaterdag 15 april 2023 om 19.30 uur in de sfeervolle Protestantse Kerk. Tijdens deze avond zal de vereniging een afwisselend muzikaal programma ten gehore brengen en zal ook het ensemble van De Woldklank voor het voetlicht treden.

Afbeelding
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 7 mei, 11:30

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.