Werk van Ann Sijtsma
Werk van Ann Sijtsma Foto: Aangeleverd

Laatste expositie van Galerie Steenwijk op bovenverdieping bibliotheek

Cultuur

STEENWIJK - Het is alweer een jaar geleden dat we de aankondiging deden dat Galerie Steenwijk gaat verhuizen. Daar werd door allerlei omstandigheden nog een jaar bij opgeteld, maar nu zit het er echt aan te komen. Van 10 tot en met 31 mei zal Galerie Steenwijk gesloten zijn. Voor nu echter nog even genieten van de laatste expositie op de bovenverdieping ‘Verbeeldt in verbinding’ een solo-expositie met het werk van Ann Sijtsma. Deze zal zaterdag 22 april om 10.30 uur officieel geopend worden. Wees van harte welkom!

In 1974 is Ann Sijtsma afgestudeerd op de Kunstacademie “Vredeman de Vries” in Leeuwarden. Na twee jaar de richting monumentaal gedaan te hebben en daarna de afdeling publiciteit - waar ze in afgestudeerd is - begon ze haar carrière als vormgever bij het WRIK, Welzijns-kritische Reclame en Ideologische Communicatie. Na een paar jaar is ze een eigen studio gestart met de verschuiving naar meer commerciële klanten.

De afgelopen jaren stonden bij haar werk in het teken van industriële vormgeving en monumentale/vrije kunst. Ze is op zoek naar nieuwe vormen door vrije kunst en het grafisch / digitale werk te integreren. Wat haar enorm boeit is het spanningsveld tussen fragmentatie en verbinding, tussen verdeeldheid en eenheid. Ze heeft als doel werk te maken waardoor een andere zienswijze mogelijk wordt, werk dat je kunt gebruiken om tot de kern van het bestaan door te dringen.

De expositie is verder op de gebruikelijke tijden te bezoeken van 20 april tot en met 6 mei 2023. Voor meer informatie over de activiteiten van Galerie Steenwijk kunt u kijken op www.galeriesteenwijk.nl. Ook kunt u de galerie volgen op de Facebook- en Instagrampagina. Wilt u persoonlijk op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een bericht naar contact@galeriesteenwijk.nl o.v.v. ‘uitnodigingen’.

Afbeelding
Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 16 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 18 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 19 uur geleden
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 22 uur geleden
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 2 mei, 17:25
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 2 mei, 15:30