Illustratie van Famke Hajonides
Illustratie van Famke Hajonides Foto: Aangeleverd

Expositie in het Kulturhuis: Reflecties over Giethoorn in Woord en Beeld

Cultuur

GIETHOORN - Op zondag 7 mei om 16.00 uur wordt door Trijn Jongman in het Kulturhus van Giethoorn een bijzondere expositie geopend, waarbij naast het beeld ook het woord een belangrijke plaats inneemt. Uit de dichtbundel ‘Beelden uit Giethoorn’ worden gedichten van Kees Blokland en een aantal van de bijbehorende illustraties van Famke Hajonides geëxposeerd.

Daarnaast is er ook vrij werk te zien van Famke Hajonides met het thema ‘De mens onderweg’. Verschillende technieken zijn in het werk terug te vinden: acryl op papier, acryl op doek, linoleumsnedes en driedimensioneel werk met gips en karton. De mens vind je natuurlijk in Giethoorn en verder onderweg langs steden en verschillende landschappen. Ook dansend, lopend en stilstaand. Door de sjabloontechniek, die in alle werken wordt gebruikt, krijgt de realiteit een abstracte dimensie.

Tijdens de opening op 7 mei wordt er ook een korte film vertoond, waarin vier gedichten uit de bundel worden voorgedragen met prachtige beelden uit Giethoorn. Ook zijn in de film, gemaakt door Roel Boer, gouches van Famke Hajonides uit ‘Beelden uit Giethoorn’ te bewonderen. Deze zondagmiddag is de dichtbundel – gesigneerd door zowel Kees als Famke – te koop in Kulturhus De Eendracht.

De expositie is vrij toegankelijk te bezoeken van 7 mei tot 13 juni tijdens openingsuren van het Kulturhus in Giethoorn.

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35