Buurtwerkers sport Janita Kist en Harm Woudenberg
Buurtwerkers sport Janita Kist en Harm Woudenberg Foto: Colin Kist

Beweegroute in Giethoorn

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

GIETHOORN - De buurtwerkers sport van Sociaal Werk De Kop willen een beweegroute in Giethoorn verder uitwerken. Daarvoor hebben ze de inwoners van Giethoorn nodig. Ze nodigen hen daarom uit op 15 januari in het Kulturhus voor een pilot.

Laagdrempelig bewegen voor iedereen. Dat is één van de missies uit het sportakkoord. Tijdens de lockdowns van de afgelopen jaren is Janita Kist begonnen met een beweegroute in Giethoorn. Een route om te wandelen of hard te lopen, onderbroken met leuke oefeningen om je hele lijf sterker en fitter te maken. Een initiatief wat erg gewaardeerd werd. De lockdowns zijn voorbij, maar de vraag naar goede mogelijkheden om op een leuke manier te bewegen niet. Daarom willen de buurtwerkers sport deze route verder uit gaan werken. Niet meer met vaste oefeningen langs de route, maar met een QR-code zodat er regelmatig gewisseld kan worden tussen verschillende oefeningen.

Om deze route tot een succes te maken willen de buurtwerkers sport graag inwoners betrekken bij het realiseren van deze route. Zondag 15 januari houden zij daarom een pilot in Giethoorn bestaande uit een proefroute van 2 kilometer. Aansluitend houden zij een bijeenkomst waarin zij verder in willen gaan op deze route. Wil je weten wat de route inhoudt en/of meedenken over de route? Kom dan 15 januari naar het Kulturhus. Geef je op via buurtwerksport@sociaalwerkdekop.nl

Het concrete tijdspad

  • Verzamelen om 12.45-13.00, bij het Kulturhus
  • Proefroute wandelen of joggen tussen 13.00-13.45 uur
  • Omkleden en douchen tussen 13.45-14.00 uur, bij het Kulturhus
  • Bijeenkomst start om 14.00 tot circa15.00 uur in het Kulturhus

NB: Het is mogelijk om alleen de proefroute te volgen of bij de bijeenkomst aanwezig te zijn, geef dit dan aan bij de mail. Kun je niet aanwezig zijn op 15 januari, maar je wilt wel meedenken en beslissen? Scan dan de QR-code en vul de enquête in.