Marije Vijselaar
Marije Vijselaar Foto: Aangeleverd

Harpiste Marije Vijselaar geeft concert in de Kleine Kerk Steenwijk

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Het tweede concert dit jaar in de Kleine Kerk is een harpconcert op 17 juni door Marije Vijselaar. De titel van het programma is Tir-nan-Og (het land van de eeuwige jeugd)

Marije speelt zowel op haar pedaalharp als op haar Keltische harp. Zij zal onder andere stukken spelen van Claude Debussy, Ludovico Einaudi, William Croft, Bernard Andres, Carlos Salzedo en traditionele folk.

Marije is een ware allround harpiste en speelt in de meest uiteenlopende bezettingen, maar haar hart ligt met name bij de kamermuziek. Vooral de muziek die is geschreven uit de periode rond de ‘fin de siècle’, het Impressionisme. Componisten als Debussy en Ravel hebben ware meesterstukken voor het instrument geschreven.

Marije werd op 16 jarige leeftijd aangenomen in de Jong Talent Klas aan het Conservatorium van Amsterdam, daar studeerde zij bij harp pedagoge Erika Waardenburg waar zij zowel de Bachelor als de Master opleiding volgde. Tijdens haar studie volgde Marije vele masterclasses bij harp grootheden als Isabelle Moretti, Isabelle Perrin, Petra van der Heide. Met harpiste Colet Nierop vormt zij sinds 2010 het harpduo ‘DuoDyade’. In de coronaperiode is ze haar krachten gaan bundelen met fluitiste Linda Speulman onder de naam ‘Tickled Pink’ (www.duotickledpink.com).

Marije is ook actief als docente, met veel toewijding en liefde voor haar instrument geeft zij les aan jong en oud en heeft een bloeiende lespraktijk opgebouwd. Zij is verbonden aan ‘Kunstencentrum Atrium’ in Sneek en ‘Cultuurbedrijf NOP’ in Emmeloord, naast ook een lespraktijk aan huis. Naast het werk als uitvoerend en docerend musicus is Marije al sinds jaar en dag actief in diverse harpwinkels.

Van 2014 tot en met 2016 in Engeland waar zij als ‘harp salesmanager’ heeft gewerkt voor ‘Clive Morley Harps’ – het oudst bestaande harpbedrijf ter wereld, waar zij zorg droeg voor de in- en verkoop van de instrumenten als ook het demonstreren ervan op vele harp festivals, concoursen en andere (harp) evenementen. Naast het werk als uitvoerend en docerend musicus is Marije al sinds jaar en dag actief in diverse harpwinkels.

Het concert begint om 15.00 uur, vanaf 14.30 uur is de kerk open voor koffie of thee. De entree is gratis, wel wordt er na afloop een collecte gehouden.

Afbeelding
Bruidspaar Sielhorst is 65 jaar getrouwd: 'Jo werd onverwachts Riet's winnende lot' Steenwijk 8 uur geleden
Afbeelding
Giethoorn staat centraal tijdens Dag van de Geschiedenis Steenwijkerland 9 uur geleden
Afbeelding
Dit zijn de Overijsselse kanshebbers op deelname aan het Regio Songfestival Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
19 verenigingen uit Steenwijkerland en 7 uit Westerveld vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Steenwijkerland 21 sep., 10:32
Afbeelding
Eén op drie huurders in Drenthe mogelijk in geldproblemen Westerveld 21 sep., 10:04
Afbeelding
Tour de Wijnboer op zondag 24 september in Havelte Westerveld 21 sep., 07:00