Alie komt aan in een bus met '40 jaar Twee Recht Twee Averecht'
Alie komt aan in een bus met '40 jaar Twee Recht Twee Averecht' Foto: Wilbert Bijzitter

Update: Alie Stroeve ontvangt eerbetoon voor veertig jaar cabaret bij Twee Recht Twee Averecht

Cultuur

WILLEMSOORD - Veertig jaar is Alie Stroeve lid van de cabaretgroep Twee Recht Twee Averecht. Vandaag bij de zesde voorstelling van de nieuwe show ‘Gewildgroei’ in Café De Steen heeft zij een bijzonder eerbetoon gekregen.

Alie Stroeve wordt zondagmiddag opgehaald in een bus met daarop grote plakletters met de tekst ‘40 jaar Twee Recht Twee Averecht’. Daarnaast een foto van de populaire cabaretière. Speciaal voor dit jubileum komt cultuurwethouder Trijn Jongman naar De Steen om Stroeve toe te spreken. Zij memoreert dat de inwoonster van Wolvega als enige lid van Twee Recht Twee Averecht sinds de oprichting hier deel van uitmaakt. De groep ontstond uit de Plattelandsvrouwen. Later voegden Lucina Bolding, Julia Lenstra en Janet van Veen zich bij de cabaretgroep. Janet Marks volgde een paar jaar geleden Julia Lenstra op. 

Jubileumboek

Van de wethouder krijgt Stroeve een vaas met inscriptie. Ook ontvangt ze een jubileumboek met bijdragen van haar collega’s, kleinkinderen, Han Evers en Gerard Ardesch. "Wat een ongelooflijk warm bad, ik moest wel een traantje wegpinken," reageert de dankbare cabaretière. Ze heeft ook nog een high tea tegoed. Die krijgt ze aangeboden van Eethuys De Steen omdat het personeel trots is dat het al veertig jaar de thuisbasis is van Twee Recht Twee Averecht. Stroeve trakteert haar collega’s van Twee Recht Twee Averecht zondagavond zelfs al op een etentje in De Steen.


Alie Stroeve met de andere drie leden van Twee Recht Twee Averecht - Foto: Wilbert Bijzitter

Alie Stroeve met de andere drie leden van Twee Recht Twee Averecht
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 19 uur geleden
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 20 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 21 uur geleden