Vissende jongen van Marie Bel
Vissende jongen van Marie Bel Foto: Aangeleverd

Vanaf zaterdag 20 april nieuwe expositie ‘Doorleefd’ in Kleine Kerk

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK - Zaterdag 20 april om 15.00 uur wordt in de Kleine Kerk in Steenwijk de expositie ‘Doorleefd’ geopend. De expositie is samengesteld door de schilders Marrie Bel, Elsa Braaksma en Enno Paulusma.

Marrie Bel

Marrie Bel is in 2010 begonnen met schilderen en heeft daarna 4 jaar schilderles gehad. Sinds 2020 maakt ze collages van denim. Ze heeft altijd al een passie voor textiel gehad en alles viel op zijn plaats. In plaats van schilderen met verf, schildert ze met denim. Door het opplakken van stukjes spijkerstof ontstaat een schilderij. Ze vindt denimstof een mooi materiaal om mee te werken omdat het uit verschillende nuances blauw bestaat. Steeds doet ze nieuwe ontdekkingen. Ze wisselt stadsgezichten af met afbeeldingen van de natuur. Alles gebaseerd op eigen gemaakte foto’s. Veel inspiratie komt uit Steenwijkerland en omgeving. Daar is volgens haar zoveel moois te zien!

Elsa Braaksma

Schilderen, boetseren en hout/steenbewerking waren eerst alleen hobby’s van Elsa Braaksma maar het is nu haar werk. Daarnaast geeft ze al weer heel wat jaren met veel plezier schilderles. Door het werk van haar man is ze veel verhuisd binnen Nederland, iedere nieuwe omgeving was weer inspirerend. Mensen zijn een enorme inspiratiebron voor haar. Net als de natuur. Beide geweldig gemaakt door de allergrootste Kunstenaar zoals zij zelf zegt. Haar schilderijen zijn kleurrijk, detaillistisch en verhalend. Veel voorstellingen geven de hoop weer die zij heeft maar ook het verwarrende van het leven. Haar wijze van werken is een proces, net als het leven. Zij start, en het schilderij of het beeld neemt haar mee en laat zien waar het heen gaat. Haar kernwoorden zijn Liefde, omdenken en vrijheid.

Enno Paulusma

Enno Paulusma is schilder van realistische portretten. Hij werkt momenteel met acryl op linnen en kruipt het liefst dicht op de huid om zich zijn model eigen te maken. Hierdoor komen er dingen aan het licht die je met één oogopslag niet ziet. Zo krijgen de schilderijen een eigen karakter. Hij schildert het liefst portretten maar schuwt andersoortig werk ook niet. Hij heeft een aantal jaren in Spanje gewoond en werd gegrepen door ‘la Semana Santa’ (de goede week), een week waarin het lijdensverhaal verteld wordt door middel van diverse processies die door de smalle straatjes van de stad gaan. Hiervan maakte hij een twintigtal schilderijen. In zijn schilderijen wil hij laten zien hoe de goede week in Spanje beleefd wordt. Hij heeft al diverse keren geëxposeerd, zowel in Nederland als in Spanje en won een aantal prijzen. Ook was hij te zien bij ‘Sterren op het doek’ en bij ‘De Nederlandse portretprijs’. 

Opening

De expositie wordt officieel geopend door Arien Bekker, voorzitter van de Stichting Kunst en Cultuur Kleine Kerk Steenwijk. Enno Paulusma is ook dichter en zal tijdens de bijeenkomst voorlezen uit eigen werk. Ook gaan de schilders vertellen over hun werk.

Na afloop is er een hapje en een drankje. De bijeenkomst eindigt om circa 16.30 uur.

De toegang is vrij, een bijdrage bij de uitgang wordt op prijs gesteld.

De expositie ‘Doorleefd’ is te bezichtigen van 20 april tot en met 18 mei op donderdag en vrijdag van 13.00-16.00 uur en op zaterdag van 10.30-16.00 uur.

Werk van Elsa Braaksma
Werk van Enno Paulusma
Werkoverleg organisatoren
Vrijwilligers Congres in Vollehoven: 'Graag trekken we een blik met vrijwilligers voor jullie open' Steenwijkerland 11 uur geleden
Jan Brassien als laatste man bij een toernooi
VV Steenwijk organiseert vandaag het Jan Brassien Walking Football toernooi: 'Eerbetoon aan laatste man' Sport Insta-Dekop 12 uur geleden
Robin van Persie bij Arsenal in 2011
SC Heerenveen komt met Robin van Persie op de bank naar Steenwijkerwold Sport 23 uur geleden
Voorzitter Sandra Lampe en de staf van het eerste herenelftal
VV d'Olde Veste '54 onderneemt juridische stappen tegen KNVB vanwege VV Jubbega Sport gisteren
Vicevoorzitter Bert Bos (links) feliciteert Kees Brouwer. Hij ontvangt het boek “Steenwijk Vestingstad” als welkomstgeschenk
Historische Vereniging Steenwijk en Omstreken blijft groeien: Kees Brouwer is 1400e lid Steenwijk 23 mei, 16:42
Schilderij van Roel Alkema
Galerie Steenwijk met expositie 'Het gewone belicht' Cultuur 23 mei, 16:38
Ruben Ruiter
In the Picture deel 25: Ruben Ruiter, de beste afvalprikker van Onna Column 23 mei, 13:22
Vorige editie Live in the Park
Beleef muziek op zijn best: Live in het Park in Steenwijk met Toontje Lager en Karin Bloemen Cultuur 23 mei, 11:51
In het zakje zitten twaalf kunstgebitten
Kringloopwinkel Steenwijk krijgt zakje vol met kunstgebitten Steenwijkerland 23 mei, 11:42