Cantica Sacra
Cantica Sacra Foto: Jan Vredenburg

Cantica Sacra geeft voorjaarsconcert in de Grote Kerk

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Op zaterdag 20 april geeft het koor Cantica Sacra, met dirigent Claartje van Dokkum, een voorjaarsconcert in de Grote Kerk van Steenwijk.

Het Steenwijker koor heeft voor het publiek ditmaal een afwisselend programma in petto, waarin een aantal favoriete hedendaagse componisten aan bod komen. Bij deze hedendaagse muziek, een term waardoor veel mensen zich nogal eens laten afschrikken, gaat het dus niet om hele experimentele popmuziek… maar om de harmonieuze en goed in het gehoor liggende muziek van Ola Gjeilo of Karl Jenkins, om maar eens een paar te noemen. Regelmatige concertbezoekers kennen ze ongetwijfeld!

Adembenemende muziek

In dit concert uiteraard veel nieuwe muziek, zoals de sprankelende Missa Festiva van de Amerikaanse componist John Leavitt. Maar tevens een aantal werken die het koor in de afgelopen jaren al eerder met veel plezier heeft uitgevoerd, zoals het verrassende Five Days that Changed the World van Bob Chilcott. Deze Britse componist, bekend van The King’s Singers, neemt zangers en luisteraars mee op reis langs vijf historische gebeurtenissen: de uitvinding van de boekdrukkunst, de afschaffing van de slavernij, de eerste gemotoriseerde vlucht, de ontdekking van penicilline en de eerste mens in de ruimte. Adembenemende muziek!

De muzikale begeleiding is ditmaal in handen van twee ‘oude bekenden’. Na vele jaren van prettige samenwerking beschouwt het koor ze dan ook als hun muzikale vrienden: pianist Jan de Roos en saxofonist Karl Veen. Onder leiding van dirigent Claartje van Dokkum belooft Cantica Sacra weer garant te staan voor een bijzondere muzikale belevenis!

Het concert begint om 20.15 uur, de kerk is open vanaf 19.15 uur. Kaarten aan de kerk € 22,50 en in voorverkoop € 20 bij koorleden, Foto Jan Vredenburg of te reserveren via www.canticasacra.nl.

Werkoverleg organisatoren
Vrijwilligers Congres in Vollehoven: 'Graag trekken we een blik met vrijwilligers voor jullie open' Steenwijkerland 10 uur geleden
Jan Brassien als laatste man bij een toernooi
VV Steenwijk organiseert vandaag het Jan Brassien Walking Football toernooi: 'Eerbetoon aan laatste man' Sport Insta-Dekop 10 uur geleden
Robin van Persie bij Arsenal in 2011
SC Heerenveen komt met Robin van Persie op de bank naar Steenwijkerwold Sport 21 uur geleden
Voorzitter Sandra Lampe en de staf van het eerste herenelftal
VV d'Olde Veste '54 onderneemt juridische stappen tegen KNVB vanwege VV Jubbega Sport 23 uur geleden
Vicevoorzitter Bert Bos (links) feliciteert Kees Brouwer. Hij ontvangt het boek “Steenwijk Vestingstad” als welkomstgeschenk
Historische Vereniging Steenwijk en Omstreken blijft groeien: Kees Brouwer is 1400e lid Steenwijk gisteren
Schilderij van Roel Alkema
Galerie Steenwijk met expositie 'Het gewone belicht' Cultuur gisteren
Ruben Ruiter
In the Picture deel 25: Ruben Ruiter, de beste afvalprikker van Onna Column 23 mei, 13:22
Vorige editie Live in the Park
Beleef muziek op zijn best: Live in het Park in Steenwijk met Toontje Lager en Karin Bloemen Cultuur 23 mei, 11:51
In het zakje zitten twaalf kunstgebitten
Kringloopwinkel Steenwijk krijgt zakje vol met kunstgebitten Steenwijkerland 23 mei, 11:42