Meinie Dalstra onthult het naambordje bij de pannakooi
Meinie Dalstra onthult het naambordje bij de pannakooi Foto: Hilda Knol
Met video

Pannakooi bij RSG Tromp Meesters is op woensdag 10 april geopend

· leestijd 1 minuut Steenwijk Insta-Dekop

STEENWIJK - RSG Tromp Meesters heeft een pannakooi toegevoegd aan haar locatie aan de Lijsterbesstraat. Deze heeft zij gefinancierd met het overgebleven geld van de opgeheven Stichting Vrienden van de RSG. De officiële opening was op woensdagmiddag 10 april. Deze is verricht door Meinie Dalstra, de vrouw van de overleden Koos Dalstra, conrector en voorzitter van de stichting. Zij knipt een lintje door en onthult het naambordje aan de pannakooi. Aansluitend was er show van de Steenwijker freestylevoetballer Bryan den Besten.

In zijn toespraak legt rector Paul van den Bergh uit dat vroeger aan ouders een vrijwillige bijdrage werd gevraagd voor een solidariteitsfonds. Dit fonds werd beheerd door de Stichting Vrienden van de RSG. Ouders konden een bedrag overmaken en het geld werd gebruikt om kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hadden te voorzien van middelen om te leren. Daarnaast werd het geld gebruikt voor allerlei activiteiten, zoals schoolreisjes, uitwisselingen met buitenlandse scholieren en excursies. Tegen de leerlingen zegt Van den Bergh: “School is leuk omdat je hier kunt leren, maar ook omdat je hier vrienden hebt, waarmee je allerlei leuke dingen kunt doen, zoals nu ook voetballen in de pannakooi.” De pannakooi past in het streven om leerlingen uit te dagen om te bewegen, naast de sportklassen en andere sportieve activiteiten die RSG Tromp Meesters al biedt. De rector verzekert dat de pannakooi met het naambordje ook na de fusie bewaard zullen blijven.

‘Wij zijn niet meer nodig’

De stichting is inmiddels opgeheven omdat er nu andere regelgeving is, maar ook omdat de voorzitter en oprichter Koos Dalstra niet meer in leven is. Daardoor kwam er een behoorlijk bedrag beschikbaar en dat is gebruikt om een pannakooi op het terrein van RSG Tromp Meesters te realiseren. Jannie Stukker van het bestuur zegt in haar toespraak: “Dit is een mooie dag, want wij zijn niet meer nodig.” Ze herinnert zich Koos Dalstra als een man met een open oog en een warm hart voor leerlingen. De pannakooi is nu het eigendom van de leerlingen en leraren. Stukker roept hen op om samen er goed voor te zorgen. 

Na de officiële momenten geeft freestylevoetballer Bryan den Besten uit Steenwijk nog een indrukwekkende show. De leerlingen mogen ook even een balletje trappen om zo de pannakooi goed in te wijden.


Bryan den Besten geeft een voetbalshow
Meinie Dalstra onthult het naambordje bij de pannakooi
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 20 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 21 uur geleden