De Zeeklank met dirigent Johan Bredewout
De Zeeklank met dirigent Johan Bredewout Foto: Tiny Veldman

Jubileumconcert Christelijk Gemengd Koor De Zeeklank

Cultuur

VOLLENHOVE - Johan Bredewout is 40 jaar dirigent van Christelijk Gemengd Koor De Zeeklank. Ter ere daarvan bood het koor hem een jubileumconcert aan op zaterdag 13 april in een Grote Kerk. 

Na zijn afstuderen was de Zeeklank het eerste koor van Johan. Gewoonlijk is in de wereld van dirigenten, maar ook in de sportwereld, na ongeveer 10 jaar de inspiratie opgedroogd. Zo niet bij Johan en de Zeeklank, het huwelijk is nog springlevend! Dirigent en koor stimuleren elkaar naar een hoger niveau. Onder andere zijn de oratoria van Johan zijn hand met teksten van Hans de Ruiter hiervan het resultaat. 

Psalmen

Tijdens het jubileumconcert had Bredewout volledig de vrije hand qua samenstelling. Dit resulteerde in een uitgebalanceerd geheel met psalmen. Deze liederen hebben als basis een rijke schakering aan menselijke emoties van diepe wanhoop tot vertrouwen in God. Het geheel werd omlijst door liederen uit de Anglicaanse muziektraditie, Gregoriaans, Taizéliederen en liederen uit de bundels van Sela en Opwekking. 

Huisorkest

Bekende en professionele musici verzorgden de musicale begeleiding. Dit waren Harm Hoeve op orgel, Jaap Kramer op piano, Arjan en Edith Post op trompet, Marjolein de Wit op fluit, Evelyn Heuvelmans op hobo, Ab Weegenaar op fagot en Hendrie Westra op slagwerk. Zij vormen zo zoetjesaan het huisorkest van de Zeeklank.

De Grote Kerk zat bijna vol. De toehoorders maakten een prachtig concert mee, dat naar meer smaakte. 

Door Engel Sinke