Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Werk van Marijke Binnekamp-de Wit Foto: Aangeleverd

Expositie ‘I’m Every Woman’ in Kulturhus in Giethoorn

· leestijd 1 minuut Cultuur

GIETHOORN - Marijke Binnekamp-de Wit exposeert in het Kulturhus met als titel ‘I’m Every Woman’. In de tekeningen en schilderijen in deze expositie ligt zij de nadruk op vrouwen. Het natuurlijke van het vrouw zijn zet zij krachtig neer in zowel de portretten, krijttekeningen, collages als schilderijen. De opening is op zondag 12 mei.

Marijke Binnekamp-de Wit heeft altijd graag getekend en geschilderd. En na een aantal jaren in Duitsland te hebben gewoond, wilde ze graag gaan doen waar haar hart lag; een kunstopleiding volgen. Dat werd de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving. Om haarzelf te blijven ontwikkelen heeft ze na de opleiding bij meerdere kunstenaars geschilderd en het basisjaar aan de klassieke academie in Groningen gevolgd. In 2008 is ze de Kunsteducatie AllArt gestart met cursussen en workshops op creatief gebied. Daarnaast heeft ze ook een periode in het middelbaar onderwijs lesgegeven. Naast alle teken- en schilderlessen ontwikkelde ze zichzelf als beeldend kunstenaar.

Vrouwen en natuur

In al haar werk ligt de nadruk op vrouwen en de natuur. Ze wandelt graag in de natuur en vooral bomen zijn een inspiratiebron. Ook maakt ze graag intuïtieve vrouwenportretten. Het is spelen met potlood, water en inkt. Zo ontstaan werken die veel verschillende facetten van het vrouw zijn tot uiting brengen. Zoals Chaka Khan lang geleden al zong: “I’m every woman, its al in me”. Het spelen komt ook terug in de collages die ze maakt.

Vanaf 12 mei en in juni kunnen de werken van Marijke bewonderd worden in het Kulturhus tijdens openingsuren. De opening op zondagmiddag 12 mei is om 16.00 uur. Op vrijdagmiddag 24 mei verzorgt Marijke een workshop intuïtief portret maken. Meer informatie bij Lia Gurowitsch: 06-44656289 van 13.00 tot 16.00 uur. Op zondagmiddag 9 juni is er een ‘Ontmoet de kunstenaar Marijke’ van 14.00 tot 16.00 uur.

Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 3 mei, 08:00
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57
Charity Oppers (rechts) en Paula Bierma
Gratis training Samen Dementievriendelijk in Vollenhove Steenwijkerland 2 mei, 19:12
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00