Nirvana’s MTV Unplugged
Nirvana’s MTV Unplugged Foto: Carla Gorter Fotografie

Herbeleef Nirvana’s legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK – Bij Rabo Theater De Meenthe ga je terug in de tijd naar het ‘unplugged’ Nirvana-concert. Cabaretier Thijs Kemperink en muzikant Erwin Nyhoff bundelen hun krachten in een muzikaal theaterprogramma. Voor de Cirkelacademie laten Ard en Tessa je herinneren wie je werkelijk bent.

Legendary Albums Live: Nirvana’s MTV Unplugged

Op vrijdag 3 mei om 20.00 uur speelt de LA-Live band, aangevoerd door zanger-gitarist Jan de Witte (3JS, Blanko), een indringende remake van een van de meest iconische en geliefde optredens uit de rockgeschiedenis. De stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm en zijn optreden was gevuld met een gevoel van kwetsbaarheid en pijn dat altijd al het kenmerk van zijn songwriting was. Een avond Nirvana inclusief de ‘Nevermind’ en ‘In Utero’ hits waaronder ‘Smells Like Teen Spirit’.

Ard en Tessa

Op dinsdag 7 mei om 20.00 uur nemen Ard en Tessa je voor de Cirkelacademie mee op een diepgaande virtuele reis naar het herinneren wie je werkelijk bent. Ard is expert op het gebied van rituele megalithische bouwwerken zoals piramides, stenen cirkels en hunebedden. Tessa heeft telepathisch contact met een oeroude groepsenergie die zich ‘De 13 Grootmoeders’ noemt. Bezoekers mogen deze avond een kristal meenemen waarmee een krachtplek wordt gecreëerd.

Thijs Kemperink en Erwin Nyhoff

Op woensdag 8 mei om 20.00 uur komen Thijs Kemperink en Erwin Nyhoff met het muzikale theaterprogramma ‘Muiters!’, over de schoonheid van het leven en een avontuur door Schotland. De een is cabaretier, de ander is zanger/gitarist. De liefde voor Schotland is wat hen bindt. Geluk en gezelligheid verkiezen zij allebei boven roem en geld, en beiden hebben hun wortels in Twente. Laat je verrassen door deze voorstelling vol emoties: van tranen van ontroering tot tranen van het lachen.

Ook te zien: ’Queen of the Night: Whitney Houston’s Greatest Hits’ op vrijdag 10 mei, Dominic Seldis op zaterdag 11 mei, Anneke van Giersbergen op woensdag 15 mei, Sezgun Güleç op donderdag 16 mei.

Ga voor meer informatie en kaarten naar www.demeenthe.nl.

Thijs Kemperink en Erwin Nyhoff met 'Muiters'
Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 3 mei, 14:42
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 3 mei, 14:00
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 3 mei, 08:00
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57