Fractievoorzitter Miriam Slomp-Dekkers -
Fractievoorzitter Miriam Slomp-Dekkers - Foto: aangeleverd

Deel 4 Miriam Slomp-Dekkers: Op koers voor resultaten in Steenwijkerland

· leestijd 1 minuut Politiek

Dit is de vierde aflevering van de tweewekelijkse rubriek Raadspraat. Dit keer Miriam Slomp-Dekkers, fractievoorzitter van VVD Steenwijkerland, over tastbare resultaten behalen.

Halverwege de politieke periode 2022-2026 reflecteren we vanuit de VVD-fractie Steenwijkerland op het pad dat we bewandelen. Met het coalitieakkoord ‘Duurzaam doorbouwen, samen werken aan een vitaal Steenwijkerland’ zijn we al bijna twee jaar onderweg, voortbouwend op het fundament van ‘Door verbinding naar resultaat’.

Tempo moet omhoog

Als ondernemer in de politiek weet ik dat tastbare resultaten behalen voor de inwoners een bijzonder uitdaging vormt. Waar ondernemers resultaten meten in afgeronde adviesplannen of behaalde omzet, kent de politiek een ander tempo. Besluitvorming vergt meer tijd, met betrokkenheid van diverse partijen, onderworpen aan wet- en regelgeving en financiële stromen. Bovendien zijn politieke resultaten altijd onderhevig aan discussie. In de afgelopen zes jaar als coalitiepartner hebben we trots gekeken naar wat we hebben bereikt, maar erkennen we dat op sommige gebieden het tempo omhoog moet. We staan voor de uitdaging om als gemeente financieel stabiel te blijven, door plannen van de overheid en we kijken zorgvuldig naar de impact van onze keuzes hierbij op de behaalde resultaten.

Woningen en rondwegen 

Onze prioriteit als VVD-fractie ligt bij het zoeken naar de kortste weg voor het bouwen van grote volumes extra woningen en de realisatie van rondwegen voor de veiligheid van de kernen van Blokzijl en Ossenzijl. De komende twee jaar zullen we het college blijven aansporen om krachtig in te zetten op het behalen van concrete resultaten voor in ieder geval deze projecten, maar ook andere zaken die we afgesproken hebben. Het politieke speelveld mag dan complex zijn, maar wij als VVD-fractie blijven vasthouden om effectieve stappen te zetten. In onze zoektocht naar resultaten houden we rekening met haalbaarheid en vermijden we het wekken van onrealistische verwachtingen. Op naar een succesvolle tweede helft van deze politieke periode, waarin we samen blijven bouwen aan een sterk en vitaal Steenwijkerland!

Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 8 mei, 13:00
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 8 mei, 11:00
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 8 mei, 09:10
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10