Afbeelding

Wedstrijden vrouwenvoetbal zaterdag 20 november

· leestijd 1 minuut Sport

In het vrouwenvoetbal van het verzorgingsgebied van De Kop gingen de meeste wedstrijden door. Steenwijk lijkt de smaak te pakken te hebben want het won in Meppel. De verre reis van de Olde Veste vrouwen leverde 1 punt op. Het wedstrijdoverzicht wordt regelmatig bijgewerkt

Tweede klasse D
Be Quick Dokkum – Olde Veste V1: 0-0
Olde Veste lijkt een beetje ingespeeld te raken want uit bij het hoog geklasseerde Be Quick Dokken werd er niet alleen goed gespeeld maar ook terecht een punt gepakt. Over en weer waren er kansen maar die werden niet benut. Olde Veste staat momenteel op een negende plaats van de ranglijst.

Derde klasse M
Steenwijkerwold V1 was vrij.

Vierde klasse 2
SC Rouveen – FC Oldemarkt V1: 1-1 (1-0)
Oldemarkt speelde in Rouveen een leuke wedstrijd en deelde de punten terecht. Voor de pauze wist de thuisclub wel op voorsprong te komen maar via een goede aanval wist Oldemarkt deze achterstand weg te werken. Door het gelijke spel blijft Oldemarkt in de middenmoot staan.

ST FC Meppel/Alcides – vv Steenwijk V1: 0-2 (0-0)
Steenwijk deed in Meppel wat het moest doen en dat was winnen. Maar dit gebeurde wel met leuk voetbal. Voor de rust kreeg Steenwijk een behoorlijk aantal kansen maar stuitte op een goed spelende keeper van de thuisclub. Claudia de Lange brak de ban door een mooie voorzet van Leonie Oosterhuis binnen te schieten. Leonie Oosterhuis stond ook aan de basis van de 0-2. Nu was het ellen ter Schure die op de juiste plaats stond bij een mooie voorzet. De terechte overwinning is een goede opmaat richting de thuiswedstrijd van volgende week tegen SVM.

Vijfde klasse 06
Genemuiden – Old Forward/BEW: V1 3-0
Olympia 28 – Steenwijkerwold V3: 7-0
Ruinerwold – FC Oldemarkt V2: 3-1

Wacker – SVBS/VHK V1: 0-9
Ook in de wedstrijd tegen Wacker wist de koploper weer veel te scoren. De uiteindelijke 9-0 overwinning had ook hoger uit kunnen vallen. Eén wedstrijd speelde SVBS/VHK gelijk, 2-2 tegen Olde Veste, De andere acht werden overtuigend gewonnen. Daardoor staat de puntenteller inmiddels op 25. Vier meer dan Oosterstreek en Staphorst.

Urk – Olde Veste V2: 1-4 (1-1)
Een prima prestatie van het tweede vrouwenteam van Olde Veste om op Urk er met de overwinning vandoor te gaan. De thuisclub kwam nog wel op voorsprong maar Angela van Veen wist voor de rust de stand in evenwicht te brengen. Na de pauze was Olde Veste beter. Demy Meijer tekende voor de 1-2 waarna Marit de Jong de wedstrijd binnen schoot. Carin Mollema wist in blessuretijd van afstand de eindstand op 1-4 te bepalen.

De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 23 apr, 09:02
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 22 apr, 16:00
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 22 apr, 15:34