Steenwijker Boys
Steenwijker Boys Foto: Ben Flobbe

Twee wedstrijden herenvoetbal zaterdag 20 november gaan door

· leestijd 1 minuut Sport

De corona lijkt nu ook in de voetbalwereld aardig op zich heen te slaan. Van de vijf wedstrijden op zaterdag 20 november gingen er uiteindelijk maar twee door.

Eerste klasse E: Olde Veste – Oranje Nassau: 1-1 (0-0)
Ook in de laatste wedstrijd van de eerste periode bleef Olde Veste ongeslagen want het deelde de punten met Oranje Nassau uit Groningen. De koploper uit de eerste klasse kreeg in de slotfase de gelegenheid om de winst naar zich toe te trekken, maar had het geluk, en een goed spelende keeper van Oranje Nassau, niet aan haar zijde. Ruendel Martina wist OV-doelman Tom Holleboom met een geplaatste lage schuiver te verrassen. Maar de uitstekend spelende Maikel Toeter tekende voor de terechte gelijkmaker. Jeffrey Dijkstra en Daan Postma kregen goede mogelijkheden, maar hun schoten leverden niet de winst op.

Steenwijker Boys – Alcides: 3-2 (2-1)
Steenwijker Boys had voor de rust de wedstrijd eigenlijk al moeten beslissen. De thuisclub kreeg goede mogelijkheden maar kwam niet verder dan een 2-1 ruststand. Na de vroege 0-1 stand wist Jordy Blijham, met een strakke schuiver, binnen te schieten. Enkele minuten later kon Jeroen Braad, na een overtreding op Blijham, vanaf elf meter de 2-1 ruststand op het scorebord zetten. Na de rust wist Alcides echter terug te komen in de wedstrijd door in de 66 minuut de 2-2 te maken. Het geluk was echter aan de zijde van de thuisclub want via een eigen doelpunt van de bezoekers pakte de Boys de volle winst. Door de winst is Steenwijker Boys de nieuwe koploper in de vijfde klasse G. Steenwijk heeft drie punten minder maar ook twee wedstrijd.