FC Oldemarkt Vrouwen 2 Foto: Aangeleverd

Laatste wedstrijddag vrouwen voor de kerstvakantie

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Een week voor de feestdagen werd de voetbalcompetitie van het jaar 2021 ook voor de vrouwen afgesloten. Het tweede team van FC Oldemarkt maakte zaterdag 18 december van de gelegenheid gebruik om gezamenlijk op de foto te gaan om jou prettige feestdagen te wensen.

Het was op de laatste speeldag van dit jaar de dag van de derby’s. In Oldemarkt was het duel tussen het eerste elftal van de plaatselijke FC tegen Steenwijkerwold, terwijl het tweede team op het kunstgras in Steenwijk het opnam tegen d’ Olde Veste ‘54 V2. De andere vrouwenteams uit Steenwijkerland hadden al winterstop

FC Oldemarkt V1 – SV Steenwijkerwold V2 12-0 (5-0)
Het eerste elftal van Oldemarkt profiteert volop van de doelpuntenhonger van de nichtjes Lotte en Daniëlle Dekker. Het tweetal nam zeven van de twaalf doelpunten voor hun rekening. Daniëlle werd daarbij met vijf doelpunten de morele winnaar. Het duel tussen beide ploegen was een half uur op gang of beide dames hadden met ieder twee treffers de stand op 4-0 gebracht. Een eigen doelpunt van Steenwijkerwold bracht de pauze stand op 5-0. Naast de drie doelpunten die Daniëlle Dekker na de rust maakte, scoorden Noa Farnholt , Sydney ten Veen (twee maal) en Aniek Pieterson voor de thuisclub. Door de winst maakte Oldemarkt de stap naar de tweede plaats op de ranglijst.

Olde Veste V2 – FC Oldemarkt V2 0-6 (0-4)
Na een kwartier spelen had FC Oldemarkt de drie punten al binnen. Uit de eerste de beste mogelijkheid wist Zoë Kraak al de 0-1 te maken en dat was een geweldige opsteker. Olde Veste had nogal moeite met de snelheid van de aanvallers van Oldemarkt. Marieke Braad en Manon Poelsema zorgden ervoor dat de wedstrijd na 15 minuten spelen eigenlijk al gedaan was 0-3. Olde Veste kwam wel wat meer in de wedstrijd en kreeg, nadat Zoë Kraak met haar tweede treffer de stand op 0-4 had gebracht, een geweldige mogelijkheid. Maar Oldemarkt keepster Henriët Meijer wist de kans onschadelijk te maken. Na de rust moest Oldemarkt langere tijd toezien hoe de thuisclub het betere van het spel had en ook wel mogelijkheden kreeg. Maar het doelpunten maken liet Olde Veste aan de tegenstander over. Zoë Kraak tekende voor de 0-5 terwijl Manon Poelsema de eindstand op 0-6 bepaalde. Door de mooie overwinning steeg Oldemarkt een plaats op de ranglijst maar wanneer het de twee achterstallige duel wint, behoort een vijfde plaats op de ranglijst tot de mogelijkheden.

Steenwijk oefent
VV Steenwijk oefende in Nijverdal en verloor met 3-1. Na een goede eerste helft, die werd afgesloten met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Leonie Oosterhuis, kon Steenwijk een nederlaag niet voorkomen.

Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 10 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 10 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 15 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 19 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 21 uur geleden
De Vijverhof
Deel Vijverhof tijdelijk opvanglocatie voor Oekraïners: Na renovatie 96 appartementen beschikbaar voor reguliere verhuur aan woningzoekenden Steenwijk 23 apr, 16:30
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37