Arianne Hartono staat tweede van rechts, Jan Willem Koopman links. Verder staan de moeder en vriend van Arianne op de foto
Arianne Hartono staat tweede van rechts, Jan Willem Koopman links. Verder staan de moeder en vriend van Arianne op de foto Foto: Jan Willem Koopman

Arianne Hartono plaatst zich voor hoofdtoernooi Australian Open

· leestijd 1 minuut Sport

MELBOURNE - Tennisster Arianne Hartono (25) heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van het Australian Open. De Meppelse won ook haar derde kwalificatiewedstrijd tegen de Duitse Jule Niemeier. In drie sets versloeg Hartono haar met  6-1, 1-6 en 6-3.

De derde kwalificatiewedstrijd, was net als de vorige twee, geen appeltje eitje voor Hartono. Alle drie wedstrijden waren de tegenstanders aan haar gewaagd en eindigden in driesetters. Jule Niemeier vormde de laatste horde naar het hoofdtoernooi. Deze tennisster staat op nummer 130 van de wereldranglijst, terwijl Hartono plaats 187 bezet. Zij wordt getraind door Jan Willem Koopman, die de eigenaar is van Racket & Fitness Centrum Steenwijk. Hij maakte na de derde wedstrijd een foto van haar in het krachthonk. “Wat doe je na het bereiken van het hoofdtoernooi? Gewoon doortrainen!” is zijn commentaar. 

Amanda Anisimova
Hartono mag zich nu opmaken voor haar eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi van de Australian Open. Haar eerste wedstrijd van deze Grand Slam speelt ze tegen de Amerikaanse Amanda Anisimova, de nummer 61 van de wereld. “Ik kan het amper bevatten dat ik het hoofdtoernooi heb bereikt. Het voelt heel onwerkelijk allemaal. Het is mijn eerste keer hier en dat ik het dan meteen zo ver weet te schoppen. Ik heb er geen woorden voor. Ik moet mezelf nog een beetje in m’n arm knijpen,” zegt ze tegen een verslaggever van De Gelderlander. Het is nog niet bekend wanneer Arianne haar wedstrijd tegen Amanda Anisimova gaat spelen. Volgens Jan Willem Koopman is dat waarschijnlijk op maandag 17 januari (bij ons in de nacht van zondag op maandag).

Net als Hartono hebben ook Botic van de Zadschulp, Tallon Griekspoor en Arantxa Rus het hoofdtoernooi bereikt. 

Arianne Hartono in actie
Jan Willem Koopman:
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 16 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26