Padel speel je met een klein racket en een tennisbal
Padel speel je met een klein racket en een tennisbal Foto: IGfotojonas

Leden LTC Steenwijk stemmen unaniem in met aanleg padelbanen

· leestijd 1 minuut Sport

TUK – De leden van tennisvereniging LTC Steenwijk hebben op 15 januari tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering unaniem ingestemd met fase 1 van de herinrichting van het tennispark. Dit betekent onder andere groen licht voor de aanleg van twee padelbanen. Voorzitter Taco Homan verwacht dat de leden komende zomer daarop al een balletje kunnen slaan.

“Het bestuur is ontzettend blij dat de eerste stappen gezet kunnen worden naar een modern en toekomstbestendig park en bedankt haar leden voor het vertrouwen,” zegt voorzitter Taco Homan. Hij legt uit dat fase 1 van de herinrichting vier hoofdpunten kent. De eerste fase start al op 29 januari. De leden beginnen dan met het verplaatsen van twee gravelbanen naar de andere kant van het park. Hier worden deze banen voorzien van verlichting. Het tweede hoofdpunt is het vervangen van drie afgekeurde banen. De werkzaamheden hiervoor worden uitbesteed. Het verplaatsen van de hoofdingang is het derde hoofdpunt. Na verwachting zijn al deze werkzaamheden per 1 april gereed. 

Twee padelbanen
Als vierde gaat LTC twee padelbanen aanleggen. Ook dat karwei wordt uitbesteed en zal rond de zomervakantie gereed zijn. Homan vertelt dat padel de snelst groeiende sport in Nederland is. “Er zijn al 75.000 actieve padelspelers in Nederland en naar verwachting stijgt dat aantal binnen drie jaar tot 150.000.” Tot op heden kunnen inwoners van Steenwijkerland de sport nog niet binnen de gemeentegrenzen beoefenen. In Meppel is dat sinds 2019 wel mogelijk bij de Meppelse Lawn Tennis Club. Homan weet dat de aanleg van padelbanen de club honderden extra leden opleverde. “Inmiddels heeft de Meppelse tennisclub haar park alweer uitgebreid met vier of vijf extra padelbanen,” voegt hij daaraan toe. Homan hoopt dat zijn club dankzij de toekomstige padelbanen in Tuk ook nieuwe leden zal aantrekken.

Snel spel voor jong en oud
Op de vraag waarom padel zo populair is, antwoordt Homan: “Het is een kruising tussen tennis en squash. Het spel kan heel snel gaan, waarbij je geen grote afstanden hoeft af te leggen en je de bal ook via de wanden kunt spelen. Het is een leuk spelletje voor jong en oud.” Hij weet dat ook mensen die niet tennissen het ook leuk vinden om eens te proberen. Een ander voordeel is dat je in tegenstelling tot veel andere teamsporten voor padel maar vier mensen op de been hoeft te brengen, dus twee teams van twee mensen.

Dankzij de zachte winters kun je padel ook in de winter spelen. ’s Avonds is dat straks ook mogelijk in Tuk omdat de club de banen gaat verlichten. LTC Steenwijk is ook van plan om vanaf komende seizoen competitie padel aan te bieden. In een padeltrainer is al voorzien. Tennistrainer Bas Pengel uit Steenwijk heeft al zijn padellicentie behaald en is graag bereid om lessen te geven op de toekomstige banen. 

Nog meer verbeteringen
LTC Steenwijk wil in de toekomst nog meer verbeteringen aanbrengen op haar tennispark. Het hangt nog van het bestuur, de leden en de financiële middelen af of die er gaan komen. De club denkt daarbij aan een nieuw clubhuis, extra padelbanen en twee centercourtbanen. “Wij zijn erg trots om eerst met de eerste fase aan de slag te gaan,” besluit Homan.

In een padelracket zitten tientallen gaatjes
Padelbanen bij TVZ 750 in Zwolle
!