De Steenwijker Boys spelen tegen Sport Club Makkinga
De Steenwijker Boys spelen tegen Sport Club Makkinga Foto: Ben Flobbe

Vooruitblik op derby Steenwijker Boys en vv Steenwijk

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Aanstaande zaterdag staat voor het eerst in de geschiedenis een competitieduel tussen Steenwijker Boys en vv Steenwijk op het programma. Het duel werd natuurlijk wel eerder gespeeld, maar dan was de officiële wedstrijd op de zondag. Nu vv Steenwijk is overgestapt naar de zaterdag zal het duel, dat op sportpark de Koperberg gespeeld gaat worden, een historische zijn. 

Beide ploegen doen momenteel bovenin mee om de prijzen van de vijfde klasse G. Zowel Steenwijker Boys als Steenwijk leken op weg om de eerste periode binnen te halen, maar uiteindelijk ging Nagele ermee aan de haal. De laatste weken is Steenwijk van slag. Door de vele blessures weet de ploeg geen echt stempel meer op de wedstrijden te drukken. Steenwijker Boys staat derde op de ranglijst terwijl Steenwijk positie vijf inneemt. Maar al die zaken lijken in een echte derby niet mee te tellen. 

Beladen tintje
Nick Jansen speelde in het verleden zes keer de derby tussen beide clubs. “Het waren altijd wedstrijden met een beladen tintje,“ lacht Nick Jansen die nu de kleuren van Willemsoord verdedigd. De wedstrijd in het seizoen 2006/07 staat Nick Jansen nog het meest bij. “Ik weet niet meer waarom, maar we moesten de warming up op het veld achter de kantine doen. Zodra we het veld opkwamen, begreep ik het wel. Heel veel publiek, de tribune zat vol en ook aan de overzijde stonden heel veel mensen. Veel vuurwerk en heel echt heel veel rook geweldig.” De wedstrijd eindigde toen in een 3-0 overwinning voor Steenwijk. Clint Kruisweg was met twee treffers de meest opvallende man terwijl Nick Jansen ook scoorde.“ ‘Is dat zo o leuk,‘ is de eerste reactie.

Leuke en speciale wedstrijd
In de eerder gespeelde uitwedstrijd won Steenwijk met 5-1. “Het was een seizoen in een hele sterke derde klasse en we deden mee om de prijzen,“ weet Nick Jansen, die op 17-jarige leeftijd debuteerde in het rood-witte shirt en ruim elf jaar eerste elftalspeler zou blijven. “Het blijven altijd leuke en speciale wedstrijden en ook zaterdag zal het een bijzondere worden. Aan een uitslag durft Nick Jansen zich niet te wagen. “Doordat ik zelf bij Willemsoord speel, (zijn laatste seizoen overigens) volg ik het niet zo helemaal. Dus weet ik ook niet wat de krachtsverhoudingen zijn. Maar goed als het maar een leuke wedstrijd wordt en gezellig na de tijd.” Dat Steenwijk nu op zaterdag speelt doet Nick Jansen goed. “Bij onze overstap naar FDS was de club er nog niet aan toe. Maar alle onderzoeken wijzen uit dat het zaterdagvoetbal de toekomst heeft. Dus goed dat de club de stap heeft gemaakt,“ is de mening van Nick Jansen, die zeer betrokken is bij de JO11 van de club. De stadsderby op sportpark de Koperberg gaat zaterdag 12 maart om 17.00 uur van start.

vv Steenwijk
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 21 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 23 uur geleden
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk gisteren
Charity Oppers (rechts) en Paula Bierma
Gratis training Samen Dementievriendelijk in Vollenhove Steenwijkerland 2 mei, 19:12
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 2 mei, 17:25
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 2 mei, 15:30
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 2 mei, 13:31
Bluebettes
Noorderboog bedankt vrijwilligers wederom met spetterend feest Steenwijk 2 mei, 13:17