Nel Kleiker met de Nel Kleiker Trofee
Nel Kleiker met de Nel Kleiker Trofee Foto: Jacob Westra

Clausschool wint schoolvoetbaltoernooi bij de meisjes

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Op woensdag 13 april waren de meisjesteams aan de beurt bij het schoolvoetbaltoernooi op de velden van ‘d Olde Veste ‘54. 

De prijsuitreiking was bijna een copy van het schoolvoetbaltoernooi van een week eerder. Net als bij de jongens stonden KC Clausschool en de Wegwijzer weer in het middelpunt van de belangstelling. De Clausschool mocht opnieuw de grote Nel Kleiker wisseltrofee in ontvangst nemen, terwijl de Wegwijzer de eerste prijs bij de kleinere scholen uit handen van de organisatie kon aannemen. Die organisatie kan met vertrouwen vooruit kijken richting 18 mei. Op die datum staat de regiofinale op de kalender en ook dan zullen de vrijwilligers van Olde Veste weer in actie komen.

Don Boscoschool ongenaakbaar

Waar de regen het jongenstoernooi nog een beetje verstoorde was het woensdagmiddag heerlijk voetbalweer. Veel ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden hadden de weg naar sportpark Parallelweg weten te vinden. Het gaf een gezellige sfeer en een groot aantal leuke wedstrijden. In poule A van de grote scholen was de Don Boscoschool ongenaakbaar. Twaalf punten uit vier wedstrijden was het eindresultaat. De Johan Frisoschool was daarbij de ploeg die naar de kleine finale mocht. 

Clausschool wint alle wedstrijden

In poule B was het niet anders want hier was de Clausschool team B het sterkst. Alle wedstrijden werden gewonnen. De Beatrixschool mocht met negen punten uit vier wedstrijden uitkomen in de kleine finale. De eindstrijd bij de grote scholen werd een spannende strijd, want twee minuten voor het einde van de wedstrijd begon scheidsrechter Dick Teunter al langzaam aan de beslissende strafschoppenserie te denken. De Clausschool wist de wedstrijd toch nog winnend af te sluiten (1-0). 

Meisjesvoetbal in de lift

In poule C was het ook een spannende aangelegenheid, maar uiteindelijk kwam de Wegwijzer als winnaar bovendrijven. “Als je hier vandaag kijkt snap je waarom het meisjesvoetbal zo in de lift zit. De passie spat eraf,“ stelde Menno Mollema tevreden vast. “Daarnaast hebben een aantal leerlingen van Eekeringe en de RSG ontdekt dat scheidsrechter zijn best leuk is. Dat is mooi om mee te maken.” Al met al kon de organisatie blij zijn dat alles weer goed verlopen is. “Eén enkelblessure voor de EHBO,” aldus Mollema, die tijdens de prijsuitreiking de begeleiders van de 14 teams en vrijwilligers van Olde Veste hartelijk bedankte. “Zonder jullie krijgen we dit niet in de benen.”

Bestuurslid Ineke Kroese bekijkt een proef
Diplomarijden bij STAPS: alle 21 ruiters leggen dressuurproef succesvol af Sport 7 uur geleden
Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 7 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 9 uur geleden