Fortfive tegen FC Knakworst
Fortfive tegen FC Knakworst Foto: Hilda Knol

Zonnig 4x4 voetbaltoernooi op de velden van Olde Veste

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Zestien teams hebben afgelopen woensdag 11 mei het 4x4 voetbaltoernooi gespeeld op een veld van voetbalvereniging ‘d Olde Veste ‘54. 

De leerlingen van zes basisscholen uit Steenwijkerland van groep 2 tot en met 6 treffen het woensdag met het weer. Met een temperatuur van 18 graden en een verfrissende windje is het ideaal voetbalweer op het veld van Olde Veste. De 16 teams met voornamelijk jongens en enkele meisjes leven zich uit in wedstrijden van telkens tien minuten. Zij hebben de teamnamen zelf bedacht. Dat levert grappige en creatieve vondsten op, zoals Barca, FC Knakworst, Net op Tied en de Ajaciedjes. De wedstrijdjes verlopen sportief, ook dankzij de begeleiding van leerlingen van de sportklas van SG Eekeringe. 

Organisator Johan Dolstra vertelt dat er woensdagmiddag alleen maar winnaars zijn. Nadat alle wedstrijden in de vier poules zijn afgerond, krijgen alle teams een beker. Johan noemt nog wel even de als eerste geëindigde teams in de vier pouls. Dat zijn: FC Knakworst, The Boys, Johan Friso Groep 4 en 5 en Barca. Univé sponsorde de bekers en de materialen voor het toernooi.

Eerste lustrum

“De kinderen hebben een geweldige middag gehad,” zegt Johan na afloop. Wel vindt hij het jammer dat de scholen niet meer teams hebben aangemeld voor het 4x4 voetbaltoernooi. Johan hoopt volgend jaar bij het eerste lustrum meer teams op de been te krijgen. Hij wil daarbij te rade gaan in Meppel, waar woensdag ook een 4x4 voetbaltoernooi was. Daar deden 750 kinderen mee, terwijl de teller in Steenwijk op 80 bleef steken. “Ik ga vragen hoe de organisatoren met scholen en ouders communiceren en kinderen enthousiast maken,” neemt hij zich alvast voor.

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 23 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26