Finish van de Stone City Run in 2019
Finish van de Stone City Run in 2019 Foto: Jan van Bemmel

StoneCityRun, het sportieve evenement voor iedereen: inschrijven kan tot 1 juni

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - De StoneCityRun is al jaren niet meer weg te denken uit deze regio. Het hardloopevenement wordt jaarlijks gehouden in en om het centrum van Steenwijk en trekt jaarlijks meer dan 1500 deelnemers. Door corona heeft het evenement helaas twee edities over moeten slaan, maar op zondag 19 juni 2022 gaat het eindelijk weer gebeuren.

Inschrijven kan tot 1 juni
De inschrijvingen voor de StoneCityRun stromen binnen, maar er is nog genoeg ruimte om deel te nemen. Via www.stonecityrun.com kun je je tot uiterlijk 1 juni inschrijven voor dit sportieve en gezellige evenement.  De StoneCityRun kent verschillende afstanden waar je aan deel kunt nemen. De kidsmile (tot 8 jaar) en daarnaast de 3, 5 en 10 kilometer run.

Vorm je samen collega’s een team namens je bedrijf of organisatie, dan kun je je als groep inschrijven en krijg je leuke voordelen. “Vitaliteit van je medewerkers is niet meer weg te denken binnen bedrijven. De StoneCityRun is een fantastisch evenement om medewerkers in beweging te krijgen. Daarom bieden we bedrijven ook leuke voordelen zoals reclameshirts en -uitingen, groepskorting en voor de deelnemers een consumptie op één van de terrassen op het marktplein,” aldus Martijn Strijker Loop je liever niet hard? Loop dan mee met de Walk! Een mooie wandeling van 3 kilometer door het mooie centrum van Steenwijk en Park Rams Woerthe. Kom in beweging en maak nieuwe contacten. Een gezondere combinatie bestaat haast niet.

Van de vrijdagavond naar de zondagmiddag
Waar het evenement altijd op vrijdagavond is georganiseerd, zal dit nu op zondagmiddag plaatsvinden. Deze switch wordt enthousiast ontvangen. “We willen een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken. Jong, oud, geoefend en ongeoefend. Ons evenement is niet alleen een hardloopwedstrijd, maar juist ook een evenement om iedereen op een leuke manier in beweging te krijgen, of je nou geoefend loper bent of niet. Onze focus ligt op maatschappelijke betrokkenheid, vitaliteit én sportiviteit,” aldus Feico Wiersma, voorzitter van de stichting Stone City Run, die het evenement in nauwe samenwerking met atletiekvereniging Start’78 organiseert.

Het evenement
De start van de Run en Walk zijn voor Rabo Theater de Meenthe waar de lopers worden opgezweept met lekkere muziek en dansoptredens van Steenwijker dansgroepen. Het parcours loopt vanaf daar door het mooie centrum, over de stadswallen, door park Rams Woerthe en met de finish op het marktplein. Hier wordt iedere deelnemer uiteraard hartelijk verwelkomd, want winnen is niet per se het doel, finishen wel! Het startschot voor de eerste afstanden zal op 19 juni rond de klok van 14.00 uur worden gegeven. Voor exacte informatie over tijden, deelname, maar ook voor tips om je voor te bereiden ga je naar www.stonecityrun.com of @StoneCityRun op Instagram en Facebook.

Op het marktplein zal het nodige vertier zijn. De Steenwijker band Lemonade maakt haar opwachting op het podium bij de finish, er zijn foodstands op de markt en ook aan de jongste bezoekers wordt gedacht. Met mooi weer zullen de terrassen gezellig vollopen en zijn er dus voldoende ingrediënten voor een gezellige en sportieve dag.