VHK en vv Steenwijk winnen nacompetitiewedstrijd

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Afgelopen zaterdag zijn twee nacompetitiewedstrijden gespeeld. VHK en vv Steenwijk zijn daarbij allebei succesvol.

VHK – Blauw Wit 66  2-0

De supporters van de club uit Sint Jansklooster kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Maar dat had alles te maken met het feit dat VHK de kansen niet afmaakte. In de openingsfase hadden de bezoekers wel het merendeel van het balbezit en daarbij een aantal gevaarlijke corners. Maar het eerste opwindende feit voor de eigen aanhang was een schot van Jac Rook op de lat. Vervolgens wist ook Ryan Stam niet doeltreffend uit te halen. Na de rust veranderde er weinig want de bezoekers deden af en toe wel van zich spreken maar de grote mogelijkheden waren er voor VHK. Edward Rook leek het bal te openen maar ook deze keer was er geen succes. Kort na een uur spelen was het wel raak. Edward rook gaf de bal voor en Ryan Stam was de gevierde man 1-0. Vijf minuten later nam VHK een voorproefje op de feestvreugde doordat Jurriën Visser een corner binnen kopte. In het restant kreeg VHK de mogelijkheden om deze eerste wedstrijd van de nacompetitie in duidelijke cijfers om te zetten maar het bleef, ondanks de kansen, bij 2-0. Voor Blauw Wit 66 is hiermee het seizoen ten einde terwijl VHK dinsdag op bezoek gaat bij s Heerenbroek.

Eastermar – Steenwijk 1-2

Steenwijk heeft de volgende ronde van de nacompetitie weten te halen. Na een 1-0 achterstand wist Maarten de Graaf Steenwijk langszij te brengen. In de slotfase was Jesmer Boxum die de ploeg van trainer Kees de Jong aan de winst hielp. Door de winst gaat Steenwijk door naar de finaleronde van de nacompetitie. Deze wedstrijden worden gespeeld op neutraal terrein. Ouwe Syl zal daarin de tegenstander zijn. Na in de laatste 10 minuten een achterstand van 2-0 te hebben weggewerkt wist Ouwe Syl in de strafschoppenserie de wedstrijd naar zich toe te trekken.