Dave Kuurman schiet het enige doelpunt namens Olde Veste binnen
Dave Kuurman schiet het enige doelpunt namens Olde Veste binnen Foto: Jacob Westra

Olde Veste verliest nipt in Hoogeveen

· leestijd 1 minuut Sport

HOOGEVEEN - In Hoogeveen leed Olde Veste opnieuw een nipte nederlaag in een wedstrijd waar, net als een week geleden, meer in had gezeten. Na een 2-0 ruststand in het voordeel van HZVV wist Dave Kuurman de wedstrijd weer spannend te maken. Olde Veste kreeg een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker maar wist het eerste punt van deze nieuwe competitie niet binnen te slepen.

Het was even schrikken voor de meegereisde supporters. Dat Jeffrey Dijkstra niet zou spelen was wel duidelijk na zijn hamstringblessure van een week eerder. Maar ook Hessel Eikelboom stond niet op het wedstrijdformulier en dat was een tegenvaller. De middenvelder liep deze week een enkelblessure op. Ook Brian van der Zweerde ontbrak op het wedstrijddocument. In de verdediging maakte Julian Zwoferink zijn eerste optreden terwijl het middelveld bestond uit Sten Toeter, Patrick de Vente en Jetse Suiker. Mehran Ali Pour Asli verhuisde daardoor richting de aanval. 

Thuisclub is effectief

Het duel tussen beide ploegen wilde maar langzaam op gang komen. Hachelijke situaties in de zestien deden zich amper voor. Uit het niets viel eigenlijk ook de 1-0 van Lorenzo Valente die van uit de draai OV-keeper Tom Holleboom kansloos liet. De thuisclub was heel effectief want de 2-0 van Noah ten Brinke kwam uit de eerst goed lopende aanval van beide ploegen. 

Dave Kuurman scoort

Na de rust gooide Olde Veste de schroom van zich af. Patrick de Vente werd in de rust vervangen door Noël Bacuna. De nieuweling, overgekomen van Achilles 1894, maakte daarmee zijn competitiedebuut in het eerste van Olde Veste. De plannen van Olde Veste kregen gestalte toen Dave Kuurman zijn faam als doelpuntenmaker waar maakte. Noël Bacuna wist een lage voorzet te geven. Deze werd vervolgens handig doorgetikt op Dave Kuurman die gebruik maakte van het kleine beetje ruimte en koel vanaf een meter of vijf de 2-1 binnen tikte. Martijn Strijker en Leon Hartong kwamen Jetse Suiker en Julian Zwoferink aflossen. Een kwartier voor tijd kwam ook Niels ten Veen binnen de lijnen en daarmee maakte de van Cambuur overgekomen middenvelder zijn debuut bij Olde Veste. HZVV had dan wel het meeste balbezit maar aan de andere kant kreeg Olde Veste via de counter ook mogelijkheden. Maar de nieuweling was net als een week eerder niet bij machte om de gelijkmaker binnen te werken. 

Aanstaande zaterdag komt Huizen naar Steenwijk. Het duel aan de Parallelweg zal om 15.00 van start gaan.

Coach Dirk Krommenhoek aan het werk
 Joël Bacuna maakt zijn debuut voor Olde Veste
Nick Spijker speelt een goede pot
Juules Kwant in actie
Patrick de Vente wordt onderuitgehaald
Afbeelding
De vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin zijn vandaag en morgen actief op de Lentefair in Frederiksoord Column 11 mei, 12:25
Afbeelding
Dit weekend: Nationale Molendag Steenwijkerland 11 mei, 12:16
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden ook vandaag nog winactie voor Moederdag Steenwijk 11 mei, 11:44