Dave Kuurman, de maker van het eerste doelpunt op divisieniveau
Dave Kuurman, de maker van het eerste doelpunt op divisieniveau Foto: Jacob Westra

Ondanks verlies prima debuut Olde Veste in vierde divisie

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - “Met standaardsituaties maakten zij het verschil. Daar scoorden zij uit en daarin zijn wij niet scherp genoeg,“ oordeelde de Olde Veste aanvoerder, Jason Huisman na de 3-1 nederlaag tegen DSHC.

Het eerste duel op het niveau van de vierde divisie toonde Olde Veste misschien te veel ontzag voor de geheel onbekende, maar zeer ambitieuze Utrechtse tegenstander. Toch liet de ploeg van trainer Dick Krommenhoek een goede indruk achter en had zeker meer verdiend. Voordat nieuwkomer Olde Veste zich maar in de wedstrijd kon spelen, keek het al tegen een achterstand aan. Na drie minuten spelen wist oud Ajaxspeler, Lars Middelwijk, de bezoekers al op 0-1 te zetten. Met enkele handenbindertjes in de opstelling had DSCH grip op de wedstrijd, terwijl het spel van Olde Veste te slordig was om ook maar tot één goede aanvalsopzet te komen. “Misschien logisch,“ was Jason Huisman van mening. “Tom (Holleboom), Mehran (Ali Pour Asli) en ik heb eerder hoofdklasse gespeeld en voor de rest is het allemaal nieuw.”

Kleine mogelijkheden

Na twintig minuten gooide Olde Veste de schroom van zich af en deed het mee in de wedstrijd. Daarbij kreeg het ook kleine mogelijkheden. De hard werkende Dave Kuurman kreeg een mogelijkheid, maar zag zijn inzet net gekeerd worden. Maar vijf minuten voor de rust was het wel raak. Jeffrey Dijkstra wist zijn directe tegenstander te omspelen en zijn harde lage voorzet werd door Dave Kuurman op de juiste waarde ingeschat. Met die 1-1 kreeg de thuisclub wel wat het verdiende.

Ook na de rust was het duel in evenwicht en liet Olde Veste zien wat het kan brengen. Jeffrey Dijkstra draaide de bal tegen het aluminium en Dave Kuurman wist de bal na een mooie aanval net niet de juiste richting mee te geven. Mehran Ali Poer Asli zag zijn inzet door de keeper van DHSC gekeerd worden. De opponent uit Utrecht koos vervolgens voor het fysieke. Dat kon het dienstdoende arbitrale trio niet altijd op de juiste waarde inschatten.

Alles op de aanval

Olde Veste speelde verdedigend goed, had de zaken goed voor elkaar en er leek er geen vuiltje aan de lucht. Ook dankzij het goede werk van Leon Hertong. Maar opnieuw werd een hoekschop de ploeg fataal. De robuuste centrale verdediger Tom de Klein, met een FC Utrecht-verleden, kopte na een hoekschop knap de 1-2 binnen. In de slotfase gooide Olde Veste alles op de aanval en daarvoor kreeg het met een derde tegentreffer de deksel op de neus. Aanstaande zaterdag in Hoogeveen zal Olde Veste aantreden tegen HZVV. Het duel begint om 15.00 uur.