Afbeelding

Wedstrijdverslagen mannenvoetbal: Olde Veste wint opnieuw, zevenklapper voor Giethoorn

· leestijd 3 minuten Sport

STEENWIJKLAND - Afgelopen weekend hebben alle mannenteams een competitiewedstrijd gespeeld. Olde Veste won opnieuw en Giethoorn behaalde een zevenklapper tegen Scheerwolde.

Landelijke Vierde Divisie

Olde Veste – CSV Apeldoorn 1-0 (0-0)

Een prachtige vrije trap van Juules Kwant besliste uiteindelijke het leuke duel. Vanaf twintig meter krulde de aanvaller, na een dik uur spelen, via de binnenkant paal binnen. Daarmee maakte Kwant van de thuisclub gezien de kansen de terechte winnaar. Voor de rust speelde OV goed en verzorgt voetbal. Na de rust werd het allemaal wat rommelig maar doordat ook CSV Apeldoorn het vizier niet op scherp had was wel duidelijk dat degene die de score zou openen wel eens de winnaar zou gaan worden. Die gedachte bleek de waarheid na de schitterende treffer van Kwant.

Derde Klasse C (Oost)

VHK – FC Ommen 3-2 (1-2)

VHK pakte een knappe overwinning want net voor de rust keek het tegen een onverdiende 2-0 achterstand aan. De thuisclub kreeg zeker de kansen maar Ommen was heel effectief. Opslag van rust wist Edward Rook vanaf de stip de eerste treffer in deze derde klasse te maken. Ook na de pauze bleef VHK de sterkere en wist net binnen het uur, opnieuw via Edward Rook, de terechte gelijkmaker binnen te werken. Na paal en lat wist invaller Roy de terechte overwinning via een mooie kopbal gestalte te geven.

Vierde Klasse A (Noord)

Foarut – Willemsoord 4-0

Vijfde Klasse A (Noord)

HJSC – Blokzijl 1-0

Blokzijl, dat met de bus naar Hommerts was gegaan, heeft een goed begin gemaakt met de competitie. Het verloor weliswaar doordat de thuisclub vroeg scoorde. De beste mogelijkheden waren er via Ealse Stap maar twee maal alleen voor de keeper wist hij niet te scoren.

Vijfde Klasse G (Noord)

SC Angelslo - Steenwijker Boys 2-2

De broers Kloeten wisten te voorkomen dat de zaterdag ploeg van de Boys direct een nederlaag kreeg te verwerken. Nadat de thuisclub op een 2-0 voorsprong was gekomen wisten Lucas en Gerald Kloeten in de slotfase te scoren.

Steenwijk - SVBS 77 2-1 (1-1)

Steenwijk had de volledige 90 minuten nodig om SVBS te verslaan. In de slotseconden wist Clint Kruisweg de driepunter binnen te werken. Alenge Lokanbeau Belembo had na een kwartier spelen Steenwijk, na een mooie aanval, op voorsprong gezet maar Clenn Heuvelman bracht nog voor de rust beide partijen op gelijke hoogte. Na de rust was Steenwijk wel de betere maar waren de counters van SVBS ook zeer dreigend. Het leek op een gelijkspel uit te draaien tot Kruisweg vanuit een corner toe sloeg.

Zondag

Tweede Klasse J (Noord)

Oldeholtpade – VENO 1-0

VENO verloor met een magere marge van 1-0. Het nieuwbakken Oldeholtpade pakte de drie punten door een treffer van Hilco Krikke.

Derde Klasse A (Noord)

Oldemarkt – Trinitas 3-2

De overwinning werd met vreugde begroet want in de voorbereiding werd er twee maal verloren. Stijn de Jong en Jorn Bus brachten de thuisclub twee maal op voorsprong maar even zoveel maal wist Trinitas terug te komen. Bjorn Dekker, met een prachtige kopbal, was net voor tijd de matchwinnaar. Al was de goed spelende doelman Albert de Hoop de uiteindelijke man van de wedstrijd.

Steenwijkerwold – Dwingeloo 2-1 (1-1)

Voor en na de rust wist Colin Peemen de roos te raken en daarmee Steenwijkerwold de eerste driepunter van dit seizoen te bezorgen.

Wacker - Steenwijker Boys 4-0 (0-0)

Steenwijker Boys deed zich zelf op een aantal fronten te kort. Voor de rust wist het ondanks de kansen jniet te scoren. Het was de betere maar ging met 0-0 de rust in. Na de pauze was Wacker beter en kregen Jarno Muis en Klaas Jan van der Beek beide twee maal geel.

Oranje Zwart – Read Swart 0-1.

Jorke Braaksma was namens de Friese bezoekers de matchwinnaar.

FFS – Kuinre 2-2

Sander Pit wist met twee treffers Kuinre op het juiste spoor te zetten. Een mooie boogbal en een vrije trap, via binnen kant paal, was de basis voor de winst. Maar de thuisclub wist knap terug te komen.

Vijfde Klasse B (Noord)

Scheerwolde – Giethoorn 0-7

Giethoorn maakte zijn ambities richting het nieuwe seizoen al snel kenbaar. Met een heuse zevenklapper werd het seizoen geopend. De mannen van trainer Auke Take waren de gehele wedstrijd de betere en Sam Dekker (drie keer), Milay Ramos (twee keer) Tom Smit en Paul Dekker scoorden namens Giethoorn. Daarbij was het doelpunt van Tom Smit de mooiste want een volley sloeg binnen in de kruising.

Uffelte – Blankenham 6-1

Blankenham verweerde zich goed maar kon een 6-1 nederlaag niet voorkomen. Patrick de Vries wist nog wel te scoren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 22 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 23 uur geleden
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 3 mei, 08:00
Charity Oppers (rechts) en Paula Bierma
Gratis training Samen Dementievriendelijk in Vollenhove Steenwijkerland 2 mei, 19:12
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 2 mei, 17:25
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 2 mei, 15:30
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 2 mei, 13:31
Bluebettes
Noorderboog bedankt vrijwilligers wederom met spetterend feest Steenwijk 2 mei, 13:17