FC Oldemarkt V1 in gevecht om de bal met Flevo Boys
FC Oldemarkt V1 in gevecht om de bal met Flevo Boys Foto: Gerrie van der Hogen

FC Oldemarkt Dames 1 zet Driepuntentrein door

· leestijd 2 minuten Sport

OLDEMARKT - Afgelopen zaterdag speelden de vrouwen van FC Oldemarkt een wedstrijd tegen Flevo Boys. Zij schreven zelf het verslag. De foto’s zijn van Gerrie van der Hogen. 

Na een week met drukke activiteiten verjaardagen en geen trainingen moesten de dames van FC Oldemarkt zaterdag weer aan de bak. Vrijdagavond werd er door de helft van de dames de keeltjes weer goed gesmeerd en zaten zij weer lekker in de olie. Zaterdag kon er gelukkig uitgeslapen worden maar toch kregen ze het voor elkaar om met uitgeputte hoofden het sportpark te betreden. En wat was het koud! 

Druk naar voren

Om 14.00 uur stonden de dames dan paraat om de wedstrijd te starten. Ook de dames van Flevo Boys stonden er klaar voor en de aftrap werd genomen. De dames van de FC zette vol op druk naar voren, de dames vonden elkaar, maar toch werd er wat rommelig gevoetbald. Uiteindelijk werd er een gaatje gevonden en werd Danielle Dekker bereikt, Danielle die ook haar kwaliteiten kent, schakelde over naar versnelling 6 en BAM! Daar was hij dan 1-0! 

Het rommelige voetbal zette door, maar wel werd er gestreden. Na een tijdje spelen zag ook Flevo boys het licht en ging op de counter. Aniek en Maaike, die samen instapten, kwamen toch in de knoei met al die benen. En daar wist dan ook FlevoBoys van te profiteren en daar was ie dan: de 1-1! Helaas, koppen omhoog en weer gaan! 

De dames waren niet van plan om deze wedstrijd te verliezen en schakelden weer om. Danielle die weer van de 3 in de hoge toeren naar de 6 ging, kwam weer voor de goal en weer wist ze de netten te bereiken: 2-1! Na een tijdje reuring en slordig voetbal werd er weer mooi gevoetbald, driehoekjes werden gemaakt en er werd flink getikt. Flevoboys die hun kwaliteiten op fysiek hadden liggen, beukten de dames daar weer uit. Oldemarkt die terug ging naar haar eigen voetbal en een corner mee kreeg, stond weer paraat om deze te benutten. De corner werd laag genomen en deze werd benut! Iris Schoorstra die de bal raakte en GOAL! 3-1!  

Scoren in de tweede helft

Hiermee gingen de dames rusten en waren klaar voor een toespraak van ja, weer een andere leider: Henk. Hij vond dat wij beter moesten gaan voetballen en het niet mochten laten liggen. Er moest dus gescoord worden! De tweede helft werd weer gestart. En de woorden werden nageleefd! Danielle die gister had gezopen bij de brandweer mag daar vaker komen, want ze ging als de brandweer!  Danielle die het goal vaak wist te bereiken ging van de 3-1 naar de 4-1, 5-1, 6-1 en dan ook de 7-1! Flevoboys kreeg geen kansen meer en de dames van de FC bleven maar gaan. 

Femke die zich steeds meer thuis voelt in het team nam vandaag de spitspositie weer op zich. En ook ons Fem kwam voor de goal, met een mooie pass strak in de voet knalde ze hem er in! 8-1! Blessa Danique die weer van uit de out brulde, schreeuwde “Kom op meiden! Door naar de 10!” Dit klonk dan ook als muziek in de oren en de dames zagen de ballen al vliegen. Sydney die ook de verdediging nog even een poepje liet ruiken, trok ook de motor los. Verdediging voorbij en door naar de keeper, en GOAAAL! 9-1! 

Volgende week tegen Espel

Zal de 10 dan echt nog vallen? Er werd nog even door gestreden. Maar wat gebeurde daar buiten het veld?! Nicole die daar de ballen aan het vissen was, gleed iets te diep de sloot in… plons! Laat die maar zwemmen en de dames voetbalden weer door. Helaas werd de 10 niet gehaald en eindigde de wedstrijd! Het was weer een doelpuntrijke wedstrijd en de dames vliegen omhoog in de ranglijst! Volgende week spelen zij weer thuis met een creatief team tegen Espel!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35