Team 6 is kampioen geworden in de derde klasse
Team 6 is kampioen geworden in de derde klasse Foto: Aangeleverd

Team 6 van Schaakclub Steenwijk is kampioen

· leestijd 1 minuut Sport

ONNA - Voor de Steenwijker schakers zit de regionale bondscompetitie er op. In totaal speelden zes teams mee, wat geen andere club in de Friese bond presteerde. Steenwijk 6 is in de derde klasse kampioen geworden.

De eindresultaten tonen ook dat Schaakclub Steenwijk de laatste jaren in de breedte flink aan slagkracht heeft gewonnen. Er werd een vierde plek behaald, een derde, drie keer een tweede en het zesde team werd in de derde klasse ongeslagen kampioen. Het moest alleen een remise toestaan aan Steenwijk 5 dat in dezelfde klasse uitkwam en vervolgens tweede werd. Ook het eerste en tweede team speelden in dezelfde eerste klasse en met een tweede en vierde plaats handhaafden zij zich uitstekend. Emmeloord was hier te sterk. Dat ondervond ook het derde team dat aan een gelijkspel tegen Emmeloord 2 voldoende had, maar in de laatste ronde in een rechtstreeks duel in het laatste uur ten onder ging met 1,5 tegen 2,5.

Slotakkoord in de Friese bondscompetitie was afgelopen dinsdag de ontmoeting van Steenwijk 1 tegen DTK 1 uit Buitenpost e.o. in de halve finale van de bekercompetitie. Nadat Nick Jhirad verloor, konden Dick Stavast, Peter de Korver en Auke van Urk de stand niet meer gelijk trekken. Ze moesten ondanks strijd tot middernacht berusten in drie keer remise en daarmee een teamnederlaag.

Landelijke competitie

In de landelijke competitie spelen de Steenwijkers nog twee ronden met de combinatieteams van TAL (Heerenveen-Steenwijk-Wolvega). Zaterdag 1 april staat de voorlaatste ronde op het programma. TAL 2 en 3 spelen thuis in Onna tegen Philidor 2 en 3 uit Leeuwarden. TAL 1 gaat naar de Groninger Combinatie 4. Waar TAL 2 en 3 onderaan bungelen doet TAL 1 nog volop mee om het kampioenschap met slechts 1 matchpunt minder dan leider Philidor 2. In de laatste ronde op 22 april ontmoeten beide teams elkaar in Leeuwarden.

Onderlinge clubcompetitie

In de onderlinge clubcompetitie zijn er nog drie ronden te gaan. Daarin wordt uitgemaakt welke acht schakers de nacompetitie spelen om het clubkampioenschap. Vooralsnog lijken alleen Dick Stavast en Nick Jhirad zeker van plaatsing. Het verschil tussen de nummers 3 tot en met 12 is slechts 15 punten terwijl bij een winstpartij 10 punten worden behaald en bij remise 5. Regerend clubkampioen Auke van Urk staat momenteel nog op een achtste stek, 5 punten voor de verrassing van het seizoen, de 16-jarige Xaveer Blok die dit seizoen als een komeet omhoog schoot.

Op de foto: Staand, vlnr: Jannes Lengkeek, Peter Louwet, Gerbrand Wijbenga, Robert Rubertus en Lauren Vis. Zittend: Bert Dassen (links) en teamcaptain Gerrit Schoenmaker. 

Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 10 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 10 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 15 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 19 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 21 uur geleden
De Vijverhof
Deel Vijverhof tijdelijk opvanglocatie voor Oekraïners: Na renovatie 96 appartementen beschikbaar voor reguliere verhuur aan woningzoekenden Steenwijk 23 apr, 16:30
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37