Afbeelding

Volleyballers van DIOS uit Oldemarkt gaan onderuit tegen Set-Up H2

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - De afgereisde spelers van DIOS H1 uit Oldemarkt, maakten zich op voor de vierde competitiewedstrijd in IJsselmuiden. Zonder de geblesseerde midspeler Arjen Rijpma, moest coach Hans Nijmeyer het strijdplan op het speelveld realiseren.

Hoewel de tegenstander een ander team was dan de Set-Up van 3 weken geleden, kwamen ze toch een bekende tegen; de ā€˜killer-diagonaalā€™. Aangezien Heren 2 en Heren 3 van de thuisploeg allebei uitkomen in de derde divisie, mogen spelers uitgeleend worden zonder enige consequenties. Wederom was deze speler een plaaggeest voor de lange mannen uit Oldemarkt.

Spelverdeler Miquel Verbeek met in zijn diagonaal Harmen Arendshorst, wisten elkaar goed te vinden. Mede door de servicedruk van Midspeler Bas van de Haar en buitenspelers Roland Kielema en Dennis Damhuis, kon DIOS mee komen met Setup. Ook midman Martijn Onstwedder liet zijn dominantie zien aan het net. Echter wist de thuisploeg een eindsprint te trekken naar 25-20.

In de 2e set was het zaak om de ā€˜killer-diagonaalā€™ te stoppen. In enkele gevallen wisten buitenspelers Damhuis en Kielema dit te realiseren, maar Set-Up had ook een scorende midman. Hierdoor kwam Setup vrij snel op voorsprong, waardoor coach Nijmeier genoodzaakt was om in te grijpen. Na een time-out te hebben gebruikt, zette hij ook wisselspelers Marco Plat in op de buiten positie en Leon van der Heide op de spelverdeling. Deze wisseling moest wachten op zijn uitwerking, maar begon uiteindelijk te lopen. Helaas voor DIOS te laat. Door o.a. matige servicedruk van DIOS, wist Set-Up makkelijk tot scoren te komen: 25-20 was de eindstand van de 2e set.

Kill-block

In de 3e set mocht ook midspeler HarmThijs Kok het spel van DIOS gaan versterken. Meteen wist hij te scoren middels een goede kill-block. Lange rallyā€™s maakten dat beide teams het beste in elkaar naar boven haalden. Het publiek werd deelgenoot gemaakt van de gelijk oplopende scores en een ware wedstrijd. Wanneer beide teams op 20-20 stonden, floot de scheidsrechter de rally af vanwege een blessure aan de zijde van Set-Up. Bij een aanval van de passer-loper, is bij zijn landing zijn knie ontwricht geraakt. Vanwege zijn toestand is deze uiteindelijk naar het ziekenhuis overgebracht. Het was nu zaak voor de gasten om de focus te behouden en los te komen van de tegenstander. Tot 26-26 ging het gelijk op, echter liet DIOS het afweten in het scoren. Set-up wist dit wel te doen middels de kwelgeest van DIOS: met 28-26 werd er 3-0 opgetekend.

Lange rallyā€™s

Nu was het zaak om het laatste punt toch mee te nemen naar Oldemarkt. In de 4e set bezweek DIOS onder de servicedruk van Set-Up. Middels floatservices werden de passers van DIOS flink onder druk gezet, waardoor de aanvalsdruk weg viel. Wederom lange rallysā€™en met vlagen mooi volleybal, echter vanwege het uitblijven van directe scores, was ook de 4e set voor de thuisploeg; 4-0 verlies voor DIOS.

Na 4 wedstrijden gespeeld te hebben staat DIOS nu op een 9e plaats met 8 punten. Vrijdag 3 november spelen de Oldemarkers in hun thuishaven Dalzicht om 21.00uur tegen DAC Dedemsvaart, de nr 4 in de 3e divisie.