Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland

Sport

OLDEMARKT/STEENWIJK - Wilt u ook weten hoe fit u bent? Doe dan mee met de gratis fittest op woensdag 29 november in Oldemarkt of op donderdag 30 november in Steenwijk en krijg zo inzicht in uw gezondheid. Door het uitvoeren van medische testen, fysieke testen en het invullen van een vragenlijst proberen wij u inzicht te geven in uw gezondheid en advies te geven om dit te verbeteren. In de weken erna wordt de mogelijkheid geboden om kennis te maken met een gevarieerd sport- en beweegaanbod.

Hoe gezond bent u? 
De fitheidstest is bedoeld voor inwoners uit Steenwijk en Oldemarkt van 55 jaar en ouder, die graag aan hun gezondheid willen werken. Te denken valt aan meer bewegen of meer sociale contacten. De fitheidstest duurt ongeveer één uur, is speciaal voor 55-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid, bloeddruk en bloedsuiker.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via de website www.maxvitaal.eu of door contact op te nemen met Gerdo van Dalen, buurtwerker sport van Sociaal Werk De Kop, te bereiken op 06-82043050 of per e-mail: g.vandalen@sociaalwerkdekop.nl

De organisatie is ook nog op zoek naar vrijwilligers voor het uitvoeren van de fysieke testen. Als testleider leg je de test uit, begeleid je de deelnemers en vergelijk je de resultaten aan de hand van normeringstabellen. Aanmelden hiervoor kan ook bij Gerdo van Dalen via bovenstaand e-mailadres. 

Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 23 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland gisteren
Jeroen en Heleen Kiewiet en hun twee kinderen
Caterent Catering & Verhuur betrekt bedrijfspand aan de Eeser Gaard Partnerbijdrages Insta-Dekop 15 mei, 12:02