Winnaar in Steenwijk: Gert Jan van der Veen
Winnaar in Steenwijk: Gert Jan van der Veen Foto: Aangeleverd

Biljarter Bram Stoelwinder wordt in Enschede vierde op NK driebanden klein, Gert Jan van der Veen wint toernooi in Steenwijk

· leestijd 1 minuut Sport

ENSCHEDE/STEENWIJK - Bram Stoelwinder van Biljartvereniging Steenwijk heeft uitstekend gepresteerd. Op de finaledag van Het Nederlands Kampioenschap driebanden klein op 21 januari in Enschede heeft hij de vierde plaats bereikt.  In Steenwijk streden dat weekend de biljarters op het Geert Popma Driebandentoernooi. De winnaar hiervan is Gert Jan van der Veen.

Stoelwinder kwam in speelstad Enschede uit in de derde klasse. Na een spannende strijd in de halve finale was het toernooi voor hem afgelopen. In Steenwijk streden de biljarters op het Geert Popma Driebandentoernooi.

Geert Popma Driebandentoernooi

In clubgebouw François Mingaud van Biljartvereniging Steenwijk werd van donderdag, 18 januari tot en met zondag 21 januari gestreden in het kader van het Geert Popma Driebandentoernooi, het achtste van de in totaal 16 toernooien. Maar liefst 88 spelers hadden zich hiervoor ingeschreven. Reeds in de voorronden tot aan de halve finale bleek duidelijk, dat Gert Jan van der Veen uit Leeuwarden en Marcel Boomstra uit Cornjum ‘hoge ogen zouden gaan gooien’. Zij plaatsten zich dan ook voor de halve finale, samen met Ids Postma uit Uitwellingerga en debutant Lambertus Schrotenboer. 

In een spannende strijd wist Marcel Boomstra te winnen van Lambertus Schrotenboer. Gert Jan van der Veen had het duidelijk moeilijk tegen Ids Postma, vooral in het begin werd hij op grote achterstand gezet. In de slotfase wist hij de partij toch naar zich toe te trekken en zich voor de finale te plaatsen. Ook in de finalepartij werd Gert Jan van der Veen in het begin op flinke achterstand gezet door Marcel Boomstra. Gert Jan wist zich echter op tijd te herstellen en kon tot winnaar van het Geert Popma Driebandentoernooi Steenwijk worden uitgeroepen. 

Extra prijs voor debutant Arnold Struik jr.

In de strijd om de derde en vierde plaats tussen Ids Postma en Lambertus Schrotenboer, ging de overwinning naar Ids. De, meer dan uitstekende, wedstrijdleiding was vier dagen lang in handen van Erik van Zanten van Biljartvereniging Steenwijk. Na een lange finaledag, mocht hij zondagavond de (geld)prijzen (inschrijfgeld=prijzengeld) uitreiken. Een extra prijs was er voor debutant Arnold Struik jr. uit Steenwijk. Hij maakte in de voorronde op zaterdag de hoogste serie ten opzichte van de te maken caramboles, een score van maar liefst 62.5 %. 

Door Henk van Veen

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35