VV Steenwijk dringt aan en weldra valt de 1-2
VV Steenwijk dringt aan en weldra valt de 1-2 Foto: Hilda Knol

Onnodig puntverlies VV Steenwijk tegen Delfstrahuizen

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Op zaterdag 10 februari speelt v.v. Steenwijk thuis tegen het Friese Delfstrahuizen. Na een 0-1 achterstand bij rust wordt er met 2-2 gelijkgespeeld.

De eerste helft begint rommelig en beide partijen lijden veel onnodig balverlies. De slechte staat van het veld maakt goed voetballen moeilijk. In de 7e minuut van de wedstrijd komt Delfstrahuizen op voorsprong. Een afgeslagen hoekschop wordt in tweede instantie binnen geschoten door Kean Bakker. Vanaf dat moment gaat Steenwijk beter voetballen. De tegenstander uit Friesland wordt terug gedrongen. Goede kansen voor Erik Oosterhuis, Tom Deelman en Wouter Bult worden niet benut. Ook Maarten de Graaf krijgt vlak voor rust nog een mogelijkheid, maar de gelijkmaker valt niet.

In de rust wordt verdediger Thomas Groenink vervangen door aanvaller Robert van der Leij, die als aanspeelpunt in de spits wordt geposteerd. Maar na tien minuten in de tweede helft wordt een spaarzame aanval van Delfstrahuizen doeltreffend afgerond. Evert de Jong schiet de bal vanaf 17 meter strak en laag, buiten bereik van keeper Julian Langezaal, in de uiterste hoek, 0-2.

Halverwege de tweede helft worden Clint Kruisweg en Maarten de Graaf bij Steenwijk vervangen door Yannick Wagteveld en Sem Ymker. En het is de laatste die een kwartier voor tijd van dichtbij de bal in de rechter bovenhoek prikt en de aansluitingstreffer noteert. Steenwijk zet nu alles op de aanval en vijf minuten voor tijd kopt Robert van der Leij de zoveelste hoekschop bij de eerste paal knap binnen, 2-2. In de resterende tijd wordt niet meer gescoord. Gezien het betere voetbal en veldoverwicht worden twee punten ingeleverd.

Donderdagavond 15 februari speelt v.v. Steenwijk uit de inhaalwedstrijd tegen VHK. De wedstrijd in Sint Jansklooster begint om 20.15 uur.

Door Jeroen Draaisma

Nieuwe speaker Angelica Braam
Bas Oosterhuis gooit in
De drie winnaars
Finalisten Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024 bekend Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 21 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 23 uur geleden
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10