Afbeelding

Steenwijker Boys wint stadsderby van VV Steenwijk

Sport

STEENWIJK - In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal staat zaterdag 3 februari de ‘burenruzie’ Steenwijker Boys - Steenwijk op het programma. Na een 1-1 ruststand wint de thuisclub met 3-1.

Halverwege de eerste helft is het Bas Flobbe die met een van richting veranderd schot, keeper Julian Langezaal van Steenwijk kansloos laat en de 1-0 voor de thuisclub aantekent. Nog voor rust komt Steenwijk op gelijke hoogte. Een schot van Clint Kruisweg wordt  gepareerd door keeper Lennart Burgmeijer van de Boys waarna de rebound doorTwan van Pelt wordt binnengeschoten: 1-1.

Tweede overwinning van dit seizoen voor de Boys

Direct na rust neemt de thuisclub opnieuw de leiding. Kevin de Vries is de gevierde man. Opnieuw lijkt Steenwijk langszij te komen, maar de ingekopte gelijkmaker van Robert van der Lei wordt op advies van grensrechter Albert-Jan Hoof van de thuisclub, door de warrig leidende scheidsrechter Wildeboer, afgekeurd. Ondanks de numerieke meerderheid, Bas Flobbe van de thuisclub wordt met twee keer geel heengezonden, lukt het de Roodwitters niet om uitgespeelde kansen te creëren. In blessuretijd countert Jordy Blijham de 3-1 tegen de touwen en is de tweede overwinning van de Steenwijker Boys van dit seizoen een feit.

Door Jeroen Draaisma

Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 22 uur geleden
Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in achtste finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport gisteren
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10