JO 14-1
JO 14-1 Foto: Aangeleverd

Vijf teams van MHC Steenwijk zijn zaalkampioen

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Mixed Hockey Club Steenwijk (MHC) heeft een goed zaalseizoen gedraaid. Maar liefst vijf teams werden zaalkampioen in de klasse waar ze in uitkwamen.

Bij hockey ligt de focus op veldhockey. Desalniettemin hecht de club ook veel waarde aan het draaien van een volledig zaalseizoen voor alle competitiespelende teams. Het is altijd even passen en meten om voor iedereen ook voldoende trainingsmomenten in de zaal te vinden. Maar ook dit jaar is dit weer gelukt. Er werd voornamelijk getraind in De Meenthe en de Waterwijck, waardoor de teams goed beslagen ten ijs aan hun wedstrijden konden beginnen.

Dames 1

Alhoewel MHC geen competitiespelend Dames 1 meer op het veld heeft, kwamen veel oud-speelsters terug naar Steenwijk om het zaalseizoen voor MHC te spelen. Dit deden de dames uitermate goed. Alle wedstrijden werden gewonnen in de 3e klasse. De dames zijn dus ongeslagen kampioen! Wellicht smaakt dit naar meer en kan er in de toekomst ook weer een veldcompetitie voor Dames 1 worden opgestart.

Heren 2

Ook Heren 2 is een team dat niet alleen uit de huidige competitiespelende heren bestaat. Ook voor hun zaalseizoen keerden enkele oud-spelers bij MHC terug. De heren kwamen uit in de subtopklasse en wisten net als de dames, ook vorig weekend al hun kampioenschap veilig te stellen. Een prestatie van formaat door kampioen in de subtopklasse te worden!

Jongens Onder 14-1

Bij het Jongens Onder 14-1 team liet het kampioenschap zich tot afgelopen weekend wachten. Op zaterdag moesten er nog twee wedstrijden worden gespeeld. De eerste wedstrijd werd met 2-1 van Meppel verloren. In de laatste wedstrijd hadden de jongens genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden. Ze kwamen op een 4-0 voorsprong tegen Graspiepers, maar wisten het nog spannend te maken tot de laatste minuut. Uiteindelijk bleef het scorebord staan op 4-4 en werd dit team kampioen in de 1e klasse.

Meisjes Onder 12

Ook bij de Meisjes Onder 12-1 kon het kampioenschap pas in het laatste speelweekend worden beslist. Op zondag reden de meisjes af naar Harderwijk om daar nog twee wedstrijden te spelen. Bij één winstpartij waren de meisjes kampioen en het kampioenschap verzilverden ze direct in hun eerste weedstrijd door met 11-0 van Quick Stick te winnen. Het enige team dat hun echt tegenstand bood in de 2e klasse was het team van de Mezen uit Harderwijk. In deze laatste wedstrijd ging het scoreverloop dan ook gelijk op. De meisjes kwamen zelfs nog op 3-4 achterstand met nog zes minuten te spelen. Door twee strafcorners te verzilveren werd in de laatste minuut ook de laatste wedstrijd van het zaalseizoen gewonnen, ongeslagen kampioen dus ook!

Meisjes Onder 10

Tot slot zijn ook de Meisjes Onder 10-1 kampioen geworden. Dit team valt nog onder de jongste jeugd van MHC, waardoor er geen scores en standen bijgehouden worden. Doordat alle wedstrijdjes zijn gewonnen, mag ook dit team zich kampioen van hun poule noemen.


MO 12-1
Dames 1
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 13 uur geleden
Bij het lassen wordt een laskap gedragen om de ogen te beschermen
Van lascursus tot workshop verzekeringen: Corso Vollenhove investeert in de toekomst Steenwijkerland 16 uur geleden
Kunstmarkt bij de Kleine Kerk Steenwijk
Oproep aan kunstenaars: meld je voor 15 juni aan voor de kunstmarkt Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Wandelexcursie in De Wieden: De natuur in bloei! Steenwijkerland 23 uur geleden
Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland gisteren
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur gisteren