StoneCityRun 2023
StoneCityRun 2023 Foto: René Wiegmink

StoneCityRun 2024 is een evenement voor iedereen: dit jaar op 23 juni

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJK - De StoneCityRun is al jaren niet meer weg te denken uit deze regio. Het hardloopevenement wordt jaarlijks gehouden in en om het centrum van Steenwijk en trekt jaarlijks meer dan 1500 deelnemers. Vorig jaar werd het evenement voor de tweede keer op een zondag gehouden en met succes. Een goed gevuld deelnemersveld, veel publiek en volle terrassen en omlijsting met dans en muziek. Zondag 23 juni staat de StoneCityRun editie 2024 op de agenda en inschrijven kan nu!

Sponsoren en vrijwilligers zijn basis van het succes
Evenementen kunnen niet zonder sponsoren en vrijwilligers. “Alle kosten stijgen, maar we willen het inschrijfgeld zo laag mogelijk houden om het aantrekkelijk te houden om mee te doen. Daarnaast zetten we de laatste jaren steeds meer in op inclusie en diversiteit, hetgeen geresulteerd heeft in verschillende afstanden en soorten runs.” aldus Martijn Strijker, penningmeester van de Stichting StoneCityRun welke de Run organiseert in samenwerking met Atletiek vereniging Start ’78.

Dat echt iedereen kan deelnemen aan de StoneCityRun blijkt wel uit de diversiteit aan onderdelen. Voor de jongste deelnemers is er de Fun Run en 1,5k Kidsmile. Voor de oudste deelnemers is er de rollatorrun. Verder zijn er de 3, 5 en 10 kilometer run en de G-Run. Jong, oud, geoefend, ongeoefend, met of zonder een beperking. Iedereen is welkom!

Daarnaast organiseert de StoneCityRun de 3 kilometer Walk. Een leuke groepswandeling door het centrum van Steenwijk en park Rams Woerthe. Mooie ingredienten om in beweging te komen, iemand mee te nemen en elkaar mensen te ontmoeten. Want vitaliteit en het sociale aspect zijn de basis uitgangspunten voor de Stichting StoneCityRun. 

Inschrijven kan tot 1 juni
De inschrijvingen voor de DYKA StoneCityRun stromen ondertussen al binnen, maar er is nog genoeg ruimte om deel te nemen. Via www.stonecityrun.com kun je je tot uiterlijk 1 juni aanstaande inschrijven voor dit sportieve en gezellige evenement.

Vitaliteit en inclusief sporten zijn speerpunten voor de Stichting StoneCityRun
Vorm je samen met collega’s een team namens je bedrijf of organisatie, dan kun je je als groep inschrijven en krijg je leuke voordelen. “Vitaliteit van je medewerkers is niet meer weg te denken binnen bedrijven. “De StoneCityRun is een fantastisch evenement om op een laagdrempelige manier samen te sporten en een gezellige dag met elkaar te beleven. Wij bieden daarom deelnemende bedrijven leuke voordelen zoals reclameshirts en -uitingen, groepskorting en voor de deelnemers een consumptie op één van de terrassen op het marktplein” aldus Christiaan Nolles die samen met Strijker de contacten met de bedrijven onderhoudt.

Het sportieve evenement zorgt voor vertier in de binnenstad
De start van de Runs en Walk zijn voor Rabo Theater de Meenthe waar de lopers worden opgezweept met lekkere muziek van Steenwijker DJ’s en dansoptredens van Steenwijker dansgroepen. Het parcours loopt vanaf daar door het mooie centrum, over de stadswallen, door park Rams Woerthe en met de finish op het marktplein. Hier wordt iedere deelnemer uiteraard hartelijk verwelkomd door de mensen op de terrassen en de festiviteiten op de markt. Het startschot voor de eerste afstanden zal op 23 juni rond de klok van 13.45 uur worden gegeven. Op het marktplein zal het nodige vertier zijn met muziek, kinderattracties en met mooi weer zullen de terrassen gezellig vollopen voor een gezellige en sportieve dag.

Voor exacte informatie over tijden, deelname, maar ook voor tips om je voor te bereiden ga je naar www.stonecityrun.com of @StoneCityRun op Instagram en Facebook.

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35