Vlnr: Nynke Kuindersma, Ivo Verheyen en winnaar Jan Kramer in 2023
Vlnr: Nynke Kuindersma, Ivo Verheyen en winnaar Jan Kramer in 2023 Foto: Aangeleverd

Open toernooi driebanden groot Jos Verheyen Memorial begint in maart

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Verspreid over de maanden maart tot en met juni organiseert de Biljartvereniging Steenwijk een open toernooi driebanden groot. Dit toernooi is een herinnering en eerbetoon aan het clubicoon Jos Verheyen. Hij overleed in 2018 op 67-jarige leeftijd. 

Verheyen was mede-oprichter van de Steenwijker biljartvereniging en jarenlang bestuurslid en voorzitter. Hij was bedreven in alle spelsoorten die de biljartsport kent, maar zijn lievelingsspel was het driebanden groot. Hij was de grote animator van deze spelsoort bij zijn biljartvereniging. Hij speelde een jaar in de eerste divisie. Het kampioenschap van de tweede divisie leverde hem, met zijn vaste ploegmaten Ton van Schaik en Gert-Jan van der Veen, de titel, ‘sportploeg van het jaar 2008 van Steenwijkerland’, op. Dit memorialtoernooi wordt voor de derde de keer georganiseerd.

Titelverdediger is Jan Kramer uit Urk

Het toernooi van vorig jaar was met 124 deelnemers een groot succes en de organisatie heeft voor dit jaar meer kwalificatiedagen ingepland. De titelverdediger is Jan Kramer uit Urk, die zich opnieuw via de voorronde moet plaatsen voor de finale. Het is een open toernooi. En iedereen, die dat wil, ongeacht moyenne, kan van de mogelijkheid gebruik maken om eens op een grote biljarttafel het driebandenspel te spelen. 

Er wordt gespeeld in twee poules. Poule B tot en met het moyenne 0,449. En poule A vanaf 0.450. De kwalificatiedagen (avonden en overdag) zijn in de maanden maart, april en mei. En de finaledag (met 8 finalisten) voor poule B is op zaterdag 8 juni en de finaledag (met 8 finalisten) voor poule A is op zaterdag 22 juni.

Bij degene, waarvan het moyenne van driebanden-groot niet bekend is, wordt een gemiddelde afgeleid van het moyenne driebanden klein of van het libre moyenne. De deelnemers spelen op de kwalificatiedagen drie partijen van sowieso 25 beurten.

Aanmelden

Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro. De inschrijf- en sponsorgelden vormen het prijzengeld. De dresscode tijdens het toernooi: vrijetijdskleding. De biljartvereniging Steenwijk hoopt dat velen mee willen doen aan dit toernooi. En dat de kwalificatie- en finaledagen veel biljartplezier mogen brengen. En dit in het licht van de herinnering aan Jos Verheyen.

Voor informatie over de kwalificatiedagen en opgeven voor dit toernooi kan men terecht bij: Arnold Struik, WhatsApp: 0628940111; e-mail: afjstruik@outlook.com of Wilfried Godschalk, WhatsApp: 0615492916; e-mail: wgodschalk@hotmail.com.

Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 16 uur geleden
Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in achtste finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport 18 uur geleden
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 21 uur geleden