De voorzitters in het midden bij het Karkien in Blesdijke -
De voorzitters in het midden bij het Karkien in Blesdijke - Foto: Lenus van der Broek

1 aprilgrap: FC Oldemarkt en VV De Blesse maken zich op voor een fusie

Sport

OLDEMARKT/DE BLESSE - ā€˜De voetbalclubs uit de Blesse en Oldemarkt willen fuseren. De besturen van beide verenigingen hebben dit donderdag 28 maart naar buiten gebracht. Aankomende maandagavond 20.00 uur organiseren beide verenigingen op hun eigen accommodatie een voorlichtingsavond voor de leden.ā€™ Die boodschap verspreiden de voetbalclubs onder hun leden. Hoewel de aanpak professioneel is, trapt geen enkel lid in deze originele 1 aprilgrap. 

In het persbericht pleiten Hans Meijerink, voorzitter van FC Oldemarkt en Frans Kemper, voorzitter van VV De Blesse, voor samenwerking. Vanwege vergrijzing is schaalvergroting onvermijdelijk omdat het volgens hen steeds moeilijker wordt om spelers en vrijwilligers te vinden. Als aanleiding van de fusie noemen zij de samenwerking tussen de MO17-teams van de beide clubs. Het gezamenlijke MO-17 team komt uit onder de naam ā€˜Oldeblesseā€™ en heeft ook eigen roze shirts gekregen. Volgens de beide voorzitters ligt het voor de hand om onder deze naam en in de roze shirts verder te gaan. 

Nieuwe dynamiek

De clubs geven aan dat ze op Ć©Ć©n locatie gaan voetballen, maar welke weten ze nog niet. Over het eerste herenteam hebben ze al wel nagedacht. Meijerink: ā€œWij denken dat we een selectie kunnen samenstellen die zondermeer op het niveau van de tweede klasse kan voetballen. Daarmee kunnen we mee met clubs als Steenwijkerwold en Oldeholtpade. En dat geeft toch weer een hele nieuwe dynamiek.ā€ De voorlichtingsavonden op 1 april zijn uiteindelijk niet doorgegaan. De alerte leden van Oldemarkt en De Blesse lieten zich niet foppen.