Bestuurslid Toby Schokker (staat links op de foto) met trainer Gregory Wismeijer
Bestuurslid Toby Schokker (staat links op de foto) met trainer Gregory Wismeijer Foto: Aangeleverd

Gregory Wismeijer verlengt bij FC Oldemarkt

· leestijd 1 minuut Sport

OLDEMARKT - Tijdens de winterstop hebben voetbalvereniging FC Oldemarkt en de huidige trainer Gregory Wismeijer het lopende contract met één seizoen verlengd. Geen opvallende gegeven bij de club want trainers als Teun Dikken en Herman Heskamp waren ook langere tijd aan de zondagderdeklasser verbonden.

“De gesprekken om met elkaar door te gaan hebben ook niet lang geduurd,“ geeft de 36-jarige oefenmeester aan. “De club heeft de gebruikelijke stappen, zoals een gesprek met de spelersgroep, in dat traject gezet en uiteindelijk zijn we tot overeenstemming gekomen.” FC Oldemarkt is de tweede club voor Gregory Wismeijer als hoofdtrainer. Na in de jeugd ervaring te hebben opgedaan bij onder andere  MSC, Zuidwolde en FC Meppel maakte de oefenmeester de overstap naar de senioren van FC Wolvega als assistent. “Vervolgens kwam Trinitas op mijn weg en ik ben de club nog altijd dankbaar dat ze me de kans als hoofdtrainer hebben gegeven.” Na twee seizoenen maakte Wismeijer de overstap naar FC Oldemarkt.

Jonge en onervaren selectie 

Bij zijn aantreden bij FC Oldemarkt had de trainer de pech dat een aantal gelouterde spelers op een lager niveau gingen spelen. Daaronder de beide topschutters Folkert Postma en Wouter van der Vegt. “Op zich geen probleem want het benodigde talent zit er zeker in Oldemarkt, maar de selectie werd ineens wel heel erg jong en onervaren,“ geeft Gregory Wismeijer aan. In zijn eerste seizoen bij de groen-witte club was de vijfde plaats op de ranglijst uitstekend, zeker ook gezien het aantal blessures. 

Maar in het huidige voetbal stokt het sprokkelen van punten. Wismeyer kan er een duidelijke oorzaak voor aangeven want Maurice de Graaf, Klaas Braad en de gestopte Wilco Tammens waren namen die blindelings voor de basisopstelling werden ingevuld. Met het tijdelijk wegvallen van het drietal werd de gemiddelde leeftijd tot onder de 23 jaar gereduceerd. “De passie, enthousiasme en werklust straalde eraf, maar er werden regelmatig verkeerde keuzes gemaakt. Daarnaast bleven we vaak in tegenvallers hangen,“ geeft Gregory Wismeijer aan. “Na een tegendoelpunt waren langere periode van de leg.”  

Geweldige opkikker

Halverwege de huidige competitie staat FC Oldemarkt op een twaalfde plaats van de ranglijst en dateert de laatste overwinning van 4 november. Maar vorige week zondag was er ineens weer een driepunter. LVV Friesland werd met 2-0 verslagen. “En verdiend “ verzucht Wismeijer. “We kregen al vaak de complimenten voor ons spel met daarbij de opmerking dan men niet begreep dat we zo laag staan. Maar ja daar koop je niet veel voor als je geen punten hebt.” De winst op middenmoter Friesland betekent meer dan drie punten weet de oefenmeester ook. “Het zelfvertrouwen krijgt natuurlijk een geweldige opkikker.” 

Ondanks de negatieve resultaten bleef Gregory Wismeijer altijd vertrouwen hebben in zijn spelersgroep. “Maar dan is het wel eens lekker dat via zo’n overwinning op Friesland een steuntje in de rug krijgt.” Na de voorjaarsvakantie pakt FC Oldemarkt op 3 maart de draad weer op tegen directe concurrent DTD.

Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 8 mei, 13:00
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 8 mei, 11:00
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 8 mei, 09:10
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10