Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Samen Eén Scheerwolde-Wetering bestaat 75 jaar

Steenwijkerland

SCHEERWOLDE - Op 17 december bestaat de IJsclub ‘Samen Één’ (Wetering/Scheerwolde) 75 jaar en dit heuglijke feit zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Het streekcentrum De Wielewaal in Scheerwolde staat die dag in het teken van het jubileum. 

Op zaterdag 17 december trapt de ijsclub af voor alle kinderen uit Wetering/Scheerwolde en omgeving met activiteiten in de grote zaal van de Wielewaal tussen 10.00 en 13.00 uur. Daarna is er ‘s middags een receptie van 16.00 tot 18.00 uur voor genodigden, en ‘s avonds is er voor de leden van de ijsclub een feest met een drankje, een hapje en live muziek. Het bestuur van de ijsclub hoopt op een mooie dag met een grote opkomst.

Samen Eén in Scheerwolde-Wetering e.o. is ontstaan door een fusie op 17 december 1947 van de ijsclub Nooitgedacht en de ijsclub Eendracht maakt macht’. Op dit moment tel de vereniging ongeveer 250 leden. De ijsbaan ligt prachtig beschut en er worden diverse wedstrijden (voor scholen, ouderen, op de kortebaan, langebaan en marathons) gehouden. De 400 meter baan voldoet aan de vereiste normen. Samen Eén is bij diverse toertochten betrokken (Lage Landentocht, IJsselhamrit, Weerribbentocht, Natuurtocht, Noordwesthoekrit en tot voor kort de Overijsselse Merentocht). Al deze tochten voeren door de sloten en kanalen van De Weerribben en omgeving. De ijsbaan wordt gebruikt, wanneer het buitenwater niet betrouwbaar is.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 16 uur geleden
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 17 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 20 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 20 uur geleden
Roger Sorel
Team Steenwijk 2 derde in Districtfinale dagcompetitie Sport 20 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.