Kopactie Harmen Nijboer Foto: Jacob Westra
Met video en elf foto’s

Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen

· leestijd 1 minuut Sport

EMMEN - D’ Olde Veste ‘54 heeft zich donderdag voor de tweede keer op rij geplaatst voor de districksbekerfinale van de KNVB Noord. Tegen eersteklasser SVBO heeft Olde Veste afgetekend met 0-3 gewonnen.

De randvoorwaarden voor een echte bekerwedstrijd zijn aanwezig, onder meer dankzij de Olde Veste-supporters die zijn meegereisd. Zij hebben een geweldigen sfeeractie voorbereid. In de beginfase van de wedstrijd is het aftasten voor beide teams. De supporters van Olde Veste kunnen na 22 minuten de tribune laten ontploffen.  Het is Jason Huisman die door het centrum van de verdediging heen loopt en de bal perfect op Mark Bruintjes aflegt. Hierna krijgen de Blauwgelen nog meerdere mogelijkheden. SVBO komt maar sporadisch voor het doel van Olde Veste. In de slotfase van de eerste helft moet Mak Bruintjes het veld verlaten door een blessure.

Harmen Nijboer scoort twee keer

In de tweede helft probeert SVBO door wat omzettingen de wedstrijd na zich toe te trekken. Olde Veste heeft hier wel een paar keer een passend antwoord op door afstandschoten van Maikel Toeter en Jeffrey Dijkstrac, die door de keeper van SVBO met moeite worden gekeerd. SVBO wordt in de 60e minuut nog een keer gevaarlijk met een prachtig schot vanaf de zestienmeter. Dat wordt uit de lucht geplukt door Youri Smit. In de 62e minuut komt toch eindelijk de lang verwachtte 0-2. Invaller Harmen Nijboer passeert keeper Lennon Ebeltjes met een verwoestende knal. Olde Veste komt daarna niet meer in gevaar. SVBO blijft zich beperken met verdedigen en probeert met lange ballen nog iets te bewerkstelligen. Het slotakkoord is voor Olde Veste. Er zijn nog kansen voor Jeffrey Dijkstra die de paal raakt en Nick Spijker, wiens inzet wordt gekeerd. De keeper van SVBO is attent op de afstandsschoten van Juules Kwant en Niels ten Veen. In 94e minuut komt de eindstand op 0-3 door een intikkertje van Harmen Nijboer.

Olde Veste speelt de finale tegen Blauw Wit ‘34 uit Leeuwarden. De wedstrijd is waarschijnlijk op woensdag 8 mei. De plaats is nog niet bekend.