Afbeelding
Foto: Pixabay

Geef uw mening over het aangepast beleidskader ‘Ruimte voor zon op (Steenwijker)land’

Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - De meest bekende manier van energie opwekken is het plaatsen van zonnepanelen. Op het dak van een woning of gebouw. Of, in een zonnepark op het land. Het beleidskader ‘Ruimte voor zon op (Steenwijker)land’ is kortgeleden opnieuw bekeken en aangepast. 

Wethouder Marcel Scheringa: “In het beleidskader staat welke opgave we hebben als gemeente voor het opwekken van energie door zon. Het vertelt waar we aan moeten voldoen, hoe we hiermee omgaan en waar zonne-energie in onze gemeente past. Daarnaast worden thema’s zoals lokaal eigendom, de grootte en omvang, participatie en draagvlak uitgelegd. Het herziene beleidskader ‘Zon op (Steenwijker)land’ ligt vanaf 27 maart ter inzage. Oftewel: inwoners kunnen en mogen iets vinden van het beleidsstuk. We vinden uw mening erg belangrijk.”

Reageren

Inwoners en belanghebbenden kunnen het beleidskader ‘Ruimte voor zon op (Steenwijker)land’ op het gemeentehuis bekijken van 27 maart tot en met 12 mei. Liever online? Dat kan ook. Het beleidskader is vanaf maandagmiddag 27 maart te lezen op www.steenwijkerland.nl/ruimtevoorzon. Of als digitaal document op te vragen via duurzaam@steenwijkerland.nl. Na 12 mei bekijkt de gemeente welke reacties er zijn. En past het beleid aan, als dat nodig is. Hierna wordt het beleidskader ‘Ruimte voor zon op (Steenwijker)land’ ter besluitvorming voorgelegd aan het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad.

Wethouder Marcel Scheringa: ‘Het Coalitieakkoord 2022-2026 ‘Duurzaam doorbouwen’ beschrijft de grote opgaven die we de komende jaren zien. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp op onze agenda. Het doel is om een energie-neutrale gemeente te worden. Zon op land is één van de maatregelen die ons helpt om dit doel te bereiken.’

Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 17 uur geleden
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 18 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 21 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 21 uur geleden
Roger Sorel
Team Steenwijk 2 derde in Districtfinale dagcompetitie Sport 21 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.