De rookworsten van Keurslager Harry Mulder zijn goud waard
· leestijd 1 minuut PartnerbijdragesSTEENWIJK – Keurslager Harry Mulder is er opnieuw in geslaagd om de allerbeste fijne rookworst te maken. Net als voorgaande jaren gaf de Vereniging van Keurslagers het product onlangs het predikaat goud.
“Onze rookworst is bijna perfect, van de 100 punten die de keurmeesters kunnen toekennen hebben wij er 98 gehaald,” zegt Harry Mulder, eigenaar van de keurslagerij aan de Weemstraat. Hij vertelt dat zijn keurslagerij de ambachtelijke fijne rookworst helemaal zelf bereidt van scharrelvarkensvlees. Daarbij streven de keurslagers steeds naar de prefecte smaak en verbeteren zij telkens het recept. Het is een allergeenvrije rookworst, waarbij de specerijen van De Weerd Specerijen uit Steenwijk afkomstig zijn. Verkoopmedewerker Damon Winters legt uit: “Onze fijne rookworst smaakt heerlijk, hij is niet te zacht, niet te hard, niet te droog en niet te vet, maar perfect in het midden.” De rookworst is volgens hem lekker om te eten in een stamppot, in de snert of als snack tussendoor.
De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de rookworstenkeuring. Daarbij beoordeelt een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. De slagerijen ontvangen een uitgebreid juryrapport en alle winnaars krijgen daarnaast nog een certificaat.
Keurslager Harry Mulder wil graag met zijn klanten vieren dat de vakjury de fijne rookworst met goud heeft onderscheiden. “Maar ook dat het rookworstseizoen weer is begonnen,” voegt hij daaraan toe. De keurslagerij heeft daarom tot en met zaterdag 15 oktober een aantrekkelijke rookworstenactie. Bij aanschaf van twee rookworsten, krijg je de derde helemaal gratis.
Dit is een partnerbijdrage van Keurslager Harry Mulder
www.muldersteenwijker.keurslager.nl