Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zo maak je je Europese autovakantie met kinderen nóg aantrekkelijker

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Europa is mooi genoeg, zeggen veel vakantiegangers, en ze hebben gelijk. Ons werelddeel verkennen per auto in plaats van vliegtuig brengt sowieso veel voordelen met zich mee. Je maakt minder kosten – alleen al als het om eten en drinken gaat. Je ziet onderweg meer, dat is leerzaam voor de kinderen. Je regisseert zelf het tempo en de bestemming. Én je kunt meer meenemen. Zoals de fietsen, die je met een fietsendrager achterop je trouwe vierwieler mee laat reizen. En speelgoed, de tent en zelfs de barbecue. 

Op je eigen stalen ros op de plaats van bestemming: magisch gevoel

Degenen die al eens op een fiets in een totaal vreemde omgeving rondreden, kennen dat magische gevoel van vrijheid wel. Wanneer de auto uitrust van de lange reis naar pakweg de Dordogne, pak je de fietsen van de drager – wie weet zelfs vier stuks - en trek je erop uit. In je eigen tempo zie je onderweg nog meer dan vanuit de auto, en in een mooie stad of dorp aangekomen parkeer je je stalen ros gewoon naast een gezellig terras. Tik de zoekterm fietsendrager 4 fietsen in om erachter te komen hoe je deze snel bestelt.

Je eigen (vega)burger roosteren onderweg

Aan boord van de gezinswagen, zeker als je op woon- en outdoorplatform Heuts.nl ook een dakdrager aanschaft, is zat ruimte voor nog meer spullen. Zoek wel even het maximale draagvermogen op, zodat je auto het niet te zwaar krijgt. Een barbecue weegt in ieder geval niet veel! Kooltjes haal je gewoon tegelijk met de etenswaren die je gaat grillen - liefst met een idyllisch uitzicht natuurlijk. Zo zijn er meer attributen die niet in een koffer passen, zoals een driewieler of step. Kinderen hebben met hun vertrouwde speelgoed minder last van heimwee.

Onderweg leren en spelen

Door spelletjes te verzinnen waarmee je het een en ander leert over het land waar je doorheen rijdt, vermaken kinderen zich optimaal en leren ze nog wat bij ook. Dan hoeven ze niet de hele tijd op de tablet te staren en missen ze veel minder van al het moois om hen heen. Door die interactie aan boord van de auto ben je pas echt samen op reis. 

Tent achterin, geen dichtgetimmerd plan

Het woord ‘roadtrip’ in plaats van autovakantie spreekt bij veel kinderen tot de verbeelding. Wanneer je de vakantie niet helemaal dichttimmert met vaste verblijfplannen, laat je een deel open voor spontaniteit. Regent het in West-Frankrijk, dan trek je Duitsland in, of andersom. Je gooit de bungalowtent achterin en omarmt de vrijheid. Onderschat niet hoe avontuurlijk kinderen kunnen zijn: de derde keer achter elkaar op dezelfde camping vinden misschien zelfs zij ook saai worden. 

Afbeelding
In deze Overijsselse gemeente staan de meeste energiezuinige huizen: Steenwijkerland heeft 31,4% energielabel A Steenwijkerland 28 apr, 16:00
Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00