Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zo maak je je Europese autovakantie met kinderen nóg aantrekkelijker

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Europa is mooi genoeg, zeggen veel vakantiegangers, en ze hebben gelijk. Ons werelddeel verkennen per auto in plaats van vliegtuig brengt sowieso veel voordelen met zich mee. Je maakt minder kosten – alleen al als het om eten en drinken gaat. Je ziet onderweg meer, dat is leerzaam voor de kinderen. Je regisseert zelf het tempo en de bestemming. Én je kunt meer meenemen. Zoals de fietsen, die je met een fietsendrager achterop je trouwe vierwieler mee laat reizen. En speelgoed, de tent en zelfs de barbecue. 

Op je eigen stalen ros op de plaats van bestemming: magisch gevoel

Degenen die al eens op een fiets in een totaal vreemde omgeving rondreden, kennen dat magische gevoel van vrijheid wel. Wanneer de auto uitrust van de lange reis naar pakweg de Dordogne, pak je de fietsen van de drager – wie weet zelfs vier stuks - en trek je erop uit. In je eigen tempo zie je onderweg nog meer dan vanuit de auto, en in een mooie stad of dorp aangekomen parkeer je je stalen ros gewoon naast een gezellig terras. Tik de zoekterm fietsendrager 4 fietsen in om erachter te komen hoe je deze snel bestelt.

Je eigen (vega)burger roosteren onderweg

Aan boord van de gezinswagen, zeker als je op woon- en outdoorplatform Heuts.nl ook een dakdrager aanschaft, is zat ruimte voor nog meer spullen. Zoek wel even het maximale draagvermogen op, zodat je auto het niet te zwaar krijgt. Een barbecue weegt in ieder geval niet veel! Kooltjes haal je gewoon tegelijk met de etenswaren die je gaat grillen - liefst met een idyllisch uitzicht natuurlijk. Zo zijn er meer attributen die niet in een koffer passen, zoals een driewieler of step. Kinderen hebben met hun vertrouwde speelgoed minder last van heimwee.

Onderweg leren en spelen

Door spelletjes te verzinnen waarmee je het een en ander leert over het land waar je doorheen rijdt, vermaken kinderen zich optimaal en leren ze nog wat bij ook. Dan hoeven ze niet de hele tijd op de tablet te staren en missen ze veel minder van al het moois om hen heen. Door die interactie aan boord van de auto ben je pas echt samen op reis. 

Tent achterin, geen dichtgetimmerd plan

Het woord ‘roadtrip’ in plaats van autovakantie spreekt bij veel kinderen tot de verbeelding. Wanneer je de vakantie niet helemaal dichttimmert met vaste verblijfplannen, laat je een deel open voor spontaniteit. Regent het in West-Frankrijk, dan trek je Duitsland in, of andersom. Je gooit de bungalowtent achterin en omarmt de vrijheid. Onderschat niet hoe avontuurlijk kinderen kunnen zijn: de derde keer achter elkaar op dezelfde camping vinden misschien zelfs zij ook saai worden. 

Werkoverleg organisatoren
Vrijwilligers Congres in Vollehoven: 'Graag trekken we een blik met vrijwilligers voor jullie open' Steenwijkerland 11 uur geleden
Jan Brassien als laatste man bij een toernooi
VV Steenwijk organiseert vandaag het Jan Brassien Walking Football toernooi: 'Eerbetoon aan laatste man' Sport Insta-Dekop 12 uur geleden
Robin van Persie bij Arsenal in 2011
SC Heerenveen komt met Robin van Persie op de bank naar Steenwijkerwold Sport 22 uur geleden
Voorzitter Sandra Lampe en de staf van het eerste herenelftal
VV d'Olde Veste '54 onderneemt juridische stappen tegen KNVB vanwege VV Jubbega Sport gisteren
Vicevoorzitter Bert Bos (links) feliciteert Kees Brouwer. Hij ontvangt het boek “Steenwijk Vestingstad” als welkomstgeschenk
Historische Vereniging Steenwijk en Omstreken blijft groeien: Kees Brouwer is 1400e lid Steenwijk 23 mei, 16:42
Schilderij van Roel Alkema
Galerie Steenwijk met expositie 'Het gewone belicht' Cultuur 23 mei, 16:38
Ruben Ruiter
In the Picture deel 25: Ruben Ruiter, de beste afvalprikker van Onna Column 23 mei, 13:22
Vorige editie Live in the Park
Beleef muziek op zijn best: Live in het Park in Steenwijk met Toontje Lager en Karin Bloemen Cultuur 23 mei, 11:51
In het zakje zitten twaalf kunstgebitten
Kringloopwinkel Steenwijk krijgt zakje vol met kunstgebitten Steenwijkerland 23 mei, 11:42