Afbeelding
Logo D66 Steenwijkerland

Schrijvershuis met overnachtingsmogelijkheid is geen optie

Politiek

GIETHOORN - Het Schrijvershuis in Giethoorn heeft de gemoederen binnen de gemeenteraad van Steenwijkerland flink beziggehouden. “Uiteindelijk zijn de indieners van het verzoek tot het inzicht gekomen dat het geen optie is om te zoeken naar mogelijkheden om het Schrijvershuis met overnachtingsmogelijkheid mogelijk te maken op de locatie in Giethoorn,” aldus Gauke Veen van D66 Steenwijkerland. 

Veen vervolgt: “Hiermee volgen CU en PvdA de lijn die D66 al eerder heeft ingezet. “Vanaf het begin hebben we aangegeven dat dit niet kan, het ambtelijk advies was helder, net als het standpunt van D66. Initiatiefnemers van het schrijvershuis wisten heel goed dat wat ze doen niet mag en hoopten via een flinke lobby met een beroep op een mooi ideëel doel toch hun zin te krijgen. Daar is op zich niets mis mee. Maar een gemeente die hieraan toegeeft is onbetrouwbaar en schept gevaarlijke presidenten.

Bestuurlijke zuiverheid
Juist als D66 hechten wij aan bestuurlijke zuiverheid. Het maken van uitzonderingen ten gunste van één partij brengt deze zuiverheid in gevaar. Hier zullen wij altijd alert op zijn! Van het begin af aan hebben wij hierover klare wijn geschonken. Het intrekken van het onderwerp zien wij als een overwinning voor D66 en de bestuurlijke zuiverheid.”

Giethooorn Wethouder Bram Harmsma overhandigd cheque aan Jan en Jeroen Schreur van de gelijknamige punterwerf voor de bouw van het Experience Centre
Nieuw Experience Center Giethoorn krijgt bijdrage uit Leefbaar Giethoorn Deal Steenwijkerland 1 uur geleden
Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 14 uur geleden
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 15 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 16 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 18 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.