Tekenmoment
Tekenmoment Foto: Aangeleverd

Westerveld en Steenwijkerland tekenen samenwerkingsovereenkomst Inburgeringswet

· leestijd 1 minuut Westerveld

EMMELOORD - Vier gemeenten, waaronder Westerveld en Steenwijkerland en ROC Friese Poort hebben op 9 maart de  samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de Z- en B1-route van de nieuwe wet Inburgering. 

Kennis van Nederlandse taal is belangrijk om deel te kunnen nemen in de maatschappij. Gemeente Westerveld heeft met gemeenten Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen een samenwerking opgezet om de inburgering van statushouders te versnellen. Op woensdag 9 maart hebben de gemeenten en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen een handtekening gezet onder deze samenwerking. 

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen gaat, vanuit deze samenwerking, de taallessen voor de statushouders uit deze gemeenten verzorgen op de vestigingen Emmeloord of Urk van ROC Friese Poort of op locatie bij de gemeenten. 

Onderdeel van de samenleving 

Sinds 1 januari 2022 geldt de nieuwe wet inburgering. Waar voorheen inburgeraars zelf moesten uitzoeken hoe en waar ze de inburgering gingen doorlopen, ligt de regie nu bij de gemeenten. Samen met statushouders zetten deelgemeenten een traject uit en zijn ze verantwoordelijk voor het financieel ontzorgen van een statushouder die gaat inburgeren. De statushouder kan zich op deze manier volledig richten op zijn/haar persoonlijke inburgeringsplan en alle praktische zaken die geregeld moeten worden. Hierdoor is het voor een inburgeraar makkelijker om onderdeel te worden van onze samenleving. 

Inburgeringslessen Nederlands 

Tijdens de inburgeringslessen van het volwassenenonderwijs van ROC Friese Poort leert de inburgeraar alles over de Nederlandse taal, ons land en hoe Nederlanders wonen en werken. Het is een goede voorbereiding op het inburgeringsexamen. In de samenwerking met de gemeenten Noordoostpolder, Urk, Westerveld en Steenwijkerland worden de trajecten B1 en Z-route aangeboden. Deze trajecten zijn gericht op volwassen inburgeraars.

Tekenmoment
Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 16 uur geleden
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 17 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 20 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 20 uur geleden
Roger Sorel
Team Steenwijk 2 derde in Districtfinale dagcompetitie Sport 20 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.