Vlnr: Paula, Trees, Melanie en Sven
Vlnr: Paula, Trees, Melanie en Sven Foto: Hilda Knol

Zorg en Boodschappen weer van start

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJK - Het is niet altijd makkelijk de weg in ‘zorgland’ te vinden. Daarom heeft Sociaal Werk De Kop Zorg en Boodschappen in het leven geroepen. Afgelopen donderdag beleefde het laagdrempelige initiatief een herstart.

Achterin supermarkt Coop in Steenwijk heeft Paula Bierma, buurtwerker van Sociaal Werk De Kop, een plekje gevonden aan een tafel. Links van liggen de gevulde koeken en rechts is de broodafdeling. Bij Paula zijn Trees Duyvestijn, verpleegkundige van Buurtzorg en Melanie Slager, wijkverpleegkundige van PGVZ aangeschoven. Op donderdag 12 mei, de Dag van de Verpleging, hebben zij gezamenlijk een herstart gemaakt van Zorg en Boodschappen. “Goedemorgen, hebt u zin in een kop koffie?” nodigt Paula een vrouw uit die langskomt met een volgeladen boodschappenwagentje. “Nee, dank je, ik moet meteen door,” klinkt het. 

Welkom

“We moeten weer even op gang komen, we zitten hier weer voor het eerst sinds twee jaar,” zegt Trees. Ze legt uit dat de supermarktklanten welkom zijn voor een kop koffie, een praatje of met vragen over de zorg. “Voor veel mensen zijn wij de eersten die tegen wie zij goedemorgen zeggen,” illustreert ze dat eenzaamheid een regelmatig terugkomend thema is. “Ook krijgen we wel eens vragen van mensen die zich zorgen maken over hun buren of hun eigen partner, die steeds vergeetachtiger wordt.” Volgens haar kunnen mensen zo op het spoor gezet worden van zorg- of welzijnshulp. “We krijgen mensen binnen via de huisarts, maar het kan ook via deze hoek.”

Korte lijntjes

Melanie noemt nog een ander doel van Zorg en Boodschappen. “Als zorg- en welkzijnswerkers werken we hierin samen en houden zo de lijntjes kort.” Daarna schuiven nog acht mensen aan voor een praatje en allerlei vragen. “We zijn weer los,” klinkt het tevreden uit de mond van Paula. Sven Hut, medewerker van Coop, loopt even langs. Door zijn duim op te steken laat hij blijken dat hij de aanwezigheid van de vrouwen waardeert.

De zorg- en welzijnsmedewerkers zijn vanaf nu elke donderdag, ook in de vakanties, tussen 10.00 en 11.00 uur bij Coop in Steenwijk te vinden. De organisatie bekijkt momenteel of ze net zoals voorheen ook nog supermarkten in de rest van Steenwijkerland kan gaan bezoeken. Meer informatie: www.sociaalwerkdekop.nl

Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 17 uur geleden
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 17 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 20 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 20 uur geleden
Roger Sorel
Team Steenwijk 2 derde in Districtfinale dagcompetitie Sport 21 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.